2024. április 26. - Ervin

A "fideszes kisgazdák" öt százalékos áfakulcsot javasolnak

A "fideszes kisgazdák" kezdeményezik, hogy öt százalékosra szállítsák le az alapvető élelmiszerek áfakulcsát; erről Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület országos elnöke, fideszes parlamenti képviselő tájékoztatta hétfőn az MTI-t.
2008. április 28. hétfő 21:11 - Hírextra

Az Európai Unió számos tagállamában ilyen mértékű, Nagy-Britanniában pedig nulla százalékos ezen cikkek általános forgalmi adója. A hazai szegénység olyan mértékű, hogy azonnali segítségére van szükség - szerepel a közleményben.

A kommünikében a "fideszes kisgazdák" reményüknek adnak hangot, hogy az MSZP vidéki képviselői, "akiknek a saját választóikkal, az elszegényedett kistelepülésen élőkkel rendszeresen szembe kell nézniük", támogatni fogják javaslatukat.

A közlemény szerint javasolják annak az indítványnak az elfogadását is, amellyel növelnék az őstermelők áfavisszaigénylésének mértékét, mivel ők a megemelkedett gázolaj- és vetőmagárak, járulékos költségek miatt rendkívül nehéz helyzetbe kerültek.

Font Sándor fideszes képviselő vasárnap jelentette be, hogy pártja az élelmiszerárak áfatartalmának csökkentését javasolja a jelenlegi húszról tíz százalékra, az élelmiszerek áremelkedésének megakadályozása érdekében. A képviselő az indítványt - amint az Országgyűlés honlapján olvasható - már be is nyújtotta.

Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium szóvivője reagálásában vasárnap elmondta: a kormány csak olyan adójavaslatot tud támogatni, ami összhangban van a konvergenciaprogram egyensúlyi céljaival, nem okoz hiánynövekedést, és nem eredményez "adóssággyorsulást".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását