2024. május 19. - Ivó, Milán

Kerge ABC Varró Dániel, Szabó T. Anna és Tóth Krisztina tollából

Kerge ABC címmel jelent meg három népszerű fiatal költő - Varró Dániel, Szabó T. Anna és Tóth Krisztina - gyerekeknek szóló kötete; a kiadványt, amely versekkel segíti az ábécé elsajátítását, a szerzők közül ketten mutatták be a Millenárison összegyűlt gy
2008. április 27. vasárnap 16:29 - Hírextra
Varró Dániel az MTI-nek nyilatkozva úgy vélte: az ő korosztálya szerencsés, mert kap nyilvánosságot, és az olvasókon azt érzi, hogy kíváncsiak rájuk és arra, amit írnak.

A közismert költő szerint azonban kevesen olvasnak kortárs műveket, aminek az lehet az oka, hogy az olvasók elsősorban a klasszikusokat ismerik és keresik. Ennek ellenére optimista. "Látok fiatalokat, akik szeretnek verset olvasni, ha pedig valaki részt vesz egy felolvasóesten, többnyire kellemes meglepetésként éli meg, hogy a kortárs költők is érdekesen, szórakoztatóan, színesen írnak" - fogalmazott a fiatal költő.

A könyvfesztiválon Varró Dániel Szabó T. Annával együtt olvasott fel verseket a Csimota és a Magvető Kiadó gondozásában megjelent Kerge ABC című verseskötetből.

A három népszerű költő versei segítik az óvodás és kisiskolás gyerekeket az ábécé elsajátításában: a kötetben szereplő állatok neveinek kezdőbetűi megegyeznek a magyar ábécé 44 betűjével.
Az óvodákban és iskolákban is hasznosan forgatható könyv jelentősége, hogy összeköti az óvodában tanultakat az iskolában elsajátítandó ismeretekkel: a gyerekek könnyen felismerhetik és megtanulhatják a kis- és nagybetűket egyaránt.

Ismert állatok - aligátor, béka, cica - mellett számos egzotikus és kitalált lény, például dzseláda és űregér népesíti be a Kerge ABC képzeletbeli állatkertjét. A kiadványban fiatal iparművészek - Paulovkin Boglárka, Gyöngyösi Adrienn, Kárpáti Tibor, Szolnoki Beatrix - munkái elevenítik meg az állatokat.

A könyvfesztiválon Radványi Balázs, Balog Péter és Borzsák Kamilla adott elő megzenésített gyerekverseket a közönségnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását