2024. május 3. - Tímea, Irma

Esterházy Péter is dedikált

Csakúgy mint szombaton, vasárnap is hosszú sor kígyózott a XV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál 29-es standja előtt, amikor Esterházy Péter Kossuth-díjas író dedikálta legújabb, Semmi művészet című könyvét. A Kalligram Kiadó standjánál Kornis Mihály ír
2008. április 27. vasárnap 22:19 - Hírextra
Az Esterházy Péter aláírására várakozók között volt olyan is, aki több példányt szorongatott a kezében. Az MTI kérdésére Győrfi Diána elmondta, hogy barátainak is dedikáltatja a Semmi művészet című kötetet, mert mindnyájan nagyon kedvelik az írót.

Egy idős úr, Sipőcz Miklós a fiának, születésnapi ajándéknak szánta a dedikált kötetet. Egy fiatal pár, Kórodiné Szeberényi Júlia gyermekorvos és férje pedig a 94 éves, rosszul látó nagymamának vette meg a Semmi művészet hangoskönyv változatát.

Volt, akinek Esterházy-gyűjteményébe kellett a dedikált kötet: Székely Margit és barátnője, Gyömörey Erzsébet elmondták, hogy az író nagy tisztelői és minden Esterházy-könyv megvan nekik, ráadásul dedikálva.

Kornis Mihály író legutóbbi kötete, a Lehetőségek könyve szintén népszerű volt. Hernádi Gyula lánya, Krisztina azt mondta az MTI-nek, hogy szereti és elolvassa a régi barát minden könyvét, ezért jött dedikációt kérni Kornis Mihálytól.

Vásárhelyi Mária szociológusnak szinte egyszerre jelent meg két kötete: az Ártatlanság kora című munkája a Tudományos Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (TDDSZ) megalakulásáról szól. Másik műve Csalóka emlékezet - A 20. század történelme a magyar közgondolkodásban címmel kutatási eredményeit összegzi.

Ez utóbbit vásárolta meg egy anyuka érettségiző lányának, aki - mint azt az MTI-nek elmondta - történelem tanárnőjének szeretné ajándékozni a szerző által dedikált kötetet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását