2024. május 17. - Paszkál

A döntő kapujában búcsúzott a Győr

Nem jutott be a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligája fináléjába, mert az idegenbeli kétgólos siker után hazai pályán 27-21-re kikapott az orosz Zvenyigorodtól.
2008. április 27. vasárnap 20:28 - Hírextra
Női BL, elődöntő, visszavágó:
Győri Audi ETO KC - Zvezda Zvenyigorod (orosz) 21-27 (11-15)

Továbbjutott: a Zvenyigorod, 50-46-os összesítéssel

Az első mérkőzésen, idegenben 25-23-ra nyert a Győr. Az akkori siker értékét növeli, hogy a sérült Görbicz nélkül érte el. A kiváló irányítót ugyan most benevezték az összecsapásra. A kapuban a világklasszis Pálinger helyett Herr kezdett. A vendégeknél az edző, Jevgenyij Trefilov nem utazott el Magyarországra, mert vesekővel kórházban kezelik.

A hét világbajnokkal felálló oroszok hatalmas iramban indítottak, és gyorsan elhúztak 4-1-re. Ezt követően az ETO két ásza pályára lépett. A 16. percben sikerült utolérni a riválist (6-6). Időt kért a Zvezda, és ugyan egy pillanatra hátrányba került, gyors támadásaival megint fordított, és fokozatosan ellépett.

A második félidő is pocsékul indult, a 36. percben 17-12 volt a Zvenyigorod javára. Hiába javított védőjátékán a Győr, nem tudta csökkenteni a különbséget. Konkoly Csaba vezetőedző kénytelen volt időt kérni, mert a 41. percben már 20-14-re elment a rivális.

Őrült sebességre kapcsolt a magyar együttes, agresszívebb lett a védekezés, azonban a támadásokba változatlanul sok hiba csúszott. Így nem lehetett közelebb férkőzni az oroszokhoz. A szerencse sem volt a hazaiakkal, a kapufáról többször kifelé pattant a labda.

A friss Magyar Kupa-győztes, bajnoki listavezető Győr főleg támadásban rendkívül sokat rontott, és a nagy motivációval játszó oroszok ellen ezt nem lehetett kibírni. Az ETO tavaly is elődöntős volt, és ezúttal is a négy között búcsúzott.

A másik ágon a Németh András által irányított, Tóth Tímeát (10 gól) és Kirsner Erikát (0) felvonultató osztrák Hypo NÖ könnyedén nyert 36-29-re az orosz Lada Toljatti ellen, és összesítésben 64-60-ra diadalmaskodott. Az együttes nyolc év után jutott a BL fináléjába.

A másik ágon:

Hypo NÖ (osztrák)-Lada Toljatti (orosz) 36-29 (20-12)

Tj: Hypo, 64-60-as összesítéssel.

Az EHF szabálya alapján, mivel a Hypo az utolsó BL-döntő meccsét idegenben játszotta, ezért most otthon rendezheti a visszavágót. Az osztrák hírügynökség közzétette, hogy az együttes május 24-én, szombaton, 15:30-kor a bécsújhelyi (Wiener Neustadt) Arena Novában tartja a találkozót, mivel saját, südstadi pályája csak 1700 férőhelyes, és a döntőt legalább 3000 néző befogadására alkalmas csarnokban kell lejátszani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását