2024. április 26. - Ervin

Nemzetközi minősítések az ELTE-nek

Eurobachelor és Euromaster címet kapott az ELTE kémia alap- és tervezett vegyész mesterképzése: a címek garantálják, hogy a hallgatók képesítése megfelel az európai felsőoktatási térség minden kémiaoktatási elvárásának - közölte az intézmény az MTI-vel.
2008. április 26. szombat 09:46 - Hírextra
Mint hozzátették, az ilyen oklevéllel rendelkezők szabadon jelentkezhetnek a nevesebb európai felsőoktatási intézményekbe tanulmányaik folytatására.

Az ELTE Természettudományi Karának Kémiai Intézete 2007 novemberében nemzetközi akkreditációs eljárást indított el két általa gondozott szakra: a kémia alapszakra (BSc) és a tervezett vegyész mesterszakra (MSc).

Az eljárás eredményeként a 2007-2011 közötti időszakban a kémia alapszakra és a 2009-2013 időszakban a vegyész mesterszakra belépő hallgatók az ELTE diplomájával együtt megkapják a Eurobachelor és Euromaster minősítést is. A minősítést kiadó szervezet nemzetközi oktatási és ipari elismertsége révén a cím előnyt jelent a munkaerőpiacon is - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az Eurobachelor cím elbírálása során a legtöbb szempont az alapszakon elsajátítható elméleti és gyakorlati ismeretekekre vonatkozott. Az Euromaster minősítésnél nagy volt a súlya annak, hogy a képzés az elméleti ismeretek és a manuális készségek elsajátítása mellett milyen módon segíti elő a mai munkaerőpiacnak megfelelő innovatív problémamegoldó képesség fejlesztését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását