2024. május 3. - Tímea, Irma

Környezetvédelmi cég segítette a Dakart zöldebbé tenni

Már az is szokatlan, hogy a Dakar idei helyszíne Dabas volt - pontosabban a több magyarországi útvonal. A másik különleges színfoltja a népes kerettel és világsztár sofőrök sorával megindult versengés "zöld" volta.
2008. április 26. szombat 16:50 - Hírextra
Az autóversenyek során óhatatlanul keletkező hulladékok zöme veszélyes hulladéknak minősül: a fáradt olajtól a kicserélt olaj- és benzinszűrőn át a szennyezett rongyokig-, munkaruhákig.

A Central Europe Rally nevet viselő versenyen egy miskolci illetőségű szakcég, az LTV Trans Környezetvédelmi Szolgáltató feladata volt a felsorolt veszélyes hulladékok szelektív begyűjtéséről, szervezett elszállításáról és ártalmatlanításáról gondoskodni. Ehhez a rendezők, a versenyzők és a környezetvédelmi szakemberek együttműködése szükségeltetett, amit többnyelvű ismertetők, szórólapok, felhívások, valamint a rali útvonala mentén felállított (a tájékoztatókon GPS koordinátákkal megjelölt) "zöld sátrak" segítették.

A begyűjtött hulladékok az ADR - a veszélyes anyagok közúti szállítására vonatkozó nemzetközi szabvány - előírásainak megfelelő tárolóedényekbe kerültek, kezelése során betartották az ISO 9001-es minőségügyi, illetve az ISO 14001-es környezetirányítási szabvány előírásait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását