2024. május 2. - Zsigmond

Tegyünk többet egymásért

Az Európai Unión kívüli nemzetközi együttműködés munkacsoport programjaként, a magyarországi Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával került megrendezésre a "Halmozottan hátrányos helyzetű állami gondozott fiatalok reszocializációjával, családgon
2008. április 25. péntek 13:58 - Hírextra
A program keretében 80 fő térítésmentesen vehetett részt a 2 napos konferencián. A 80 szerb szociális szakember 34 intézményt képviselt. A résztvevők között voltak többek között a szerbiai Szociális Képzési Központ, a Gyermekekért Alapítvány Fejlesztési Központ, a Balkáni Szociális Kezdeményezés Alapítvány valamint a "BÁRKA" Fogyatékos Hátrányos helyzetű Alapítvány munkatársai, vezetői. A rendezvényen részt vett Magyarország képviseletében a szabadkai főkonzul és a NEFE(Nemzetközi Fejlesztési Együttműködés) ügyekért felelős attasé Belgrádból.

A program célja az ismeretátadás volt az állami gondoskodás területén dolgozó női szakemberek számára. A konferencia alaptémája azoknak a nőknek a megsegítése volt, akik gyermekét állami gondoskodás alá vonták. A konferencia további célként fogalmazta meg, hogy a szakellátásban dolgozó nők képesek legyenek közvetlen módon a hozzájárulni a női szerepek erősítéséhez, a nők esélyegyenlőségének javításához, valamint a prevenció (családon belüli szerepek megtanítása) biztosításához a hátrányos helyzetű fiatal lányok és fiúk között. Szakmai tapasztalatcsere biztosítása a szerb és magyar szakemberek számára, oly módon, hogy szerbiai szakellátásban dolgozó nők megismerjék az Európai Uniós követelményeket és ezek gyakorlati adaptálásába is betekintést szerezzenek. A közvetett cél az állami gondoskodásba vételek számának csökkentése, a családon belüli diszfunkciók csökkentése, kezelése a női esélyegyenlőség javításával.

A rendezvény sikerrel járult hozzá a szerb és magyar gyakorlat megismeréséhez, korszerű módszerek bemutatásához az Európai Uniós elvárásoknak való megfelelés feladatainak bemutatásához, valamint a nők esélyegyenlőségének azonos módon történő értelmezéséhez és kezeléséhez Közép- Európa adott térségében.

A PERITUS Felnőttképző és Fejlesztési Közhasznú Alapítványról:

Az Alapítvány alapgondolata a hazai felnőttképzés és kutatás- fejlesztés eredményeinek és lehetőségeinek a közjavára történő felhasználása és közzététele. Feladata, hogy biztosítsa az egyes ágazatokban jelentkező kommunikáció megteremtését hazai és nemzetközi szervezetek között, valamint infrastrukturális hátteret biztosítson olyan projektek megvalósításához, amelyek innovatív tartalommal rendelkeznek, de a megvalósításhoz hiányoznak bizonyos feltételek.
Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását