2024. május 4. - Mónika, Flórián

Gyurcsánynak szerepe volt az egri kórház privatizációjában

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök közvetlenül játszott szerepet az egri kórház privatizációjában, eladásában - mondta Nagy Kálmán (KDNP) a Pesti Imrével (Fidesz) közösen tartott csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.
2008. november 20. csütörtök 11:44 - Hírextra
Nagy Kálmán ismertetése szerint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) 2007. szeptember 27-én négymillió euróért részesedést szerzett a HospInvestben. Felidézte, hogy 2007. november 12-én a kormányfő a bank igazgatójával folytatott tárgyalás után példa nélkülinek nevezte, hogy az EBRD Magyarországon egészségügyi szolgáltatásszervezésbe fektetett be.

Kitért arra, hogy a HospInvest a program végén tíz magyarországi közkórház, illetve kórházi gyógyszertár irányításához, átalakításához és korszerűsítéséhez kap támogatást.

Ez azt jelenti, hogy a HospInvest a magyar kórházi rendszerben jelentős vagyonapportálást tervez. Ezt a miniszterelnök úr direkt vitte végig - fogalmazott Nagy Kálmán. Pesti Imre hozzátette: Gyurcsány Ferenc kollaborál a külföldiekkel a magyar egészségügy részleges eladásában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását