2024. május 3. - Tímea, Irma

Sólyom visszavonta a fővédnökségét

Roma élet Közép-Európában összefoglaló címmel két rendezvényt tartanak pénteken és szombaton a fővárosban: a szombati rendezvény fővédnökségre Sólyom László köztársasági elnököt kérték fel, ő azonban "komoly egyeztetési problémákra hivatkozva" visszavonta
2008. április 25. péntek 08:53 - Hírextra
Az államfőt a szombati, ugyancsak a Roma élet Közép-Európában főcím alatt rendezett I. Central European Short Docfilm Fest about Gypsies (a cigányok életét bemutató dokumentumfilmes) rendezvény fővédnökségére kérték fel, ugyanakkor a pénteki rendezvényről sem kapott információt.

Kumin Ferenc, a Köztársasági Hiva­tal főosztályvezetője elmondta, a köztársasági elnök csak azzal a feltétellel fogadta el a fővédnökséget, ha az elnöki hivatal folyamatos tájékoztatást kap a rendezvényről. Így annak ellenére, hogy közös cím alatt futó két különböző eseményről van szó, "mivel ellentmondás van az eredetileg egyeztetett és a most megismert program között", megszületett a fővédnökséget lemondó döntés - olvasható a lapban.

A pénteki Konfliktus és együttműködés Közép-Európában című konferencia résztvevője többek közt Vona Gábor, a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnöke - hívta fel a figyelmet a Népszava.

Simon János, az MTA Politikai Tudományok Intézete tudományos főmunkatársa a lapnak a konferenciáról azt nyilatkozta : a párbeszéddel a félelmet akarják eloszlatni, ezért is hívtak meg rá szereplőket a magyar politikai élet minden oldaláról. A pénteki konferencia tervezett résztvevői többek közt: Farkas Flórián, Herényi Károly, Kállai Katalin, Molnár Oszkár, Pankucsi Márta, Révész Máriusz, Vadász ­János és Vona Gábor - írta a Népszava.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását