2024. május 5. - Györgyi

Saját hibája miatt bünteti az intézményeket az államkincstár

Állami szervek akadályozzák a nem önkormányzati fenntartású, főként egyházi intézmények zökkenőmentes működtetését - írta a pénteki Magyar Nemzet.
2008. április 25. péntek 08:47 - Hírextra
Visszatartja a Magyar Államkincstár (MÁK) több regionális igazgatósága a normatív állami támogatást olyan fenntartóktól, amelyeknek pedig - az általuk fenntartott iskolákat is beleértve - egyetlen fillér köztartozásuk sincsen - tudatták a lappal az ország különböző pontjain található egyházi iskolák, amelyek - mint jelezték - pontosan azt az összeget vallják és fizetik be, amit a MÁK határoz meg, az APEH azonban mégis mindig köztartozást mutat ki intézményüknél.

A lap szerint ennek az az oka, hogy a kincstár a tárgy hó 12-i határidőt átlépve küldi az adathordozót a járulékbevalláshoz, az APEH ügyintézői pedig ezért minden hónap 13. napján adótartozást mutatnak ki. Erről értesítik a MÁK illetékes államháztartási irodáját, amely aztán a következő havi támogatást következetesen visszatartja - olvasható a cikkben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását