2024. május 3. - Tímea, Irma

Peking nem lesz füstmentes

A pekingi döntéshozók mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a lehető legfüstmentesebb környezetet biztosítsák az augusztusi olimpia idejére, a teljes körű dohányzási tilalmat azonban nem tartják kivitelezhetőnek.
2008. április 24. csütörtök 14:27 - Hírextra
A május 1-én életbe lépő környezetvédelmi rendelkezések nyomán sportrendezvényeken, továbbá parkokban, tömegközlekedési eszközökön és iskolákban tilos lesz rágyújtani, de ugyanez nem vonatkozik a szállodákra és éttermekre.

"A cigarettázás hozzátartozik az emberek életviteléhez, és Pekingnek különösen jelentős dohányzó közössége van, éppen ezért vendéglátóhelyekről nem tudjuk teljesen kiszorítani a füstölést" - mondta Li Ling-jüan (Li Lingyuan) az illetékes hivatal igazgatóhelyettese.

Az intézkedések révén ugyanakkor a sportcsarnokokban és a stadionokban nem lehet majd dohányozni, akárcsak a kulturális örökség részét képező területeken, középületekben illetve kormányzati létesítményekben sem. Vendéglátóhelyeken ki kell alakítani nem dohányzó részeket, a szállodák pedig kötelesek biztosítani füstmentes szobákat, továbbá folyosórészeket, emeleteket.
Pekingben a 15 év feletti lakosság negyede dohányzik.

Azok, akik megsértik a rendelkezéseket, tíz jüan (225 forint) bírságra számíthatnak, míg a munkahelyek, intézmények ezertől ötezer jüanig terjedő bírsággal sújthatók. Az olimpia alatt százezer dohányzási ellenőr járja majd a várost.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását