2024. április 28. - Valéria

Még egy lefülelt doppingos

Pozitív doppingtesztet produkált Christian Pfannberger világbajnoki nyolcadik helyezett osztrák országúti kerékpáros, akit csapata azonnali hatállyal felfüggesztett.
2009. május 6. szerda 22:20 - HírExtra
Az orosz Katyusa profi csapatot szerda délelőtt a versenyző menedzsere tájékoztatta arról, hogy egy korábbi tesztelés eredménye pozitív lett, de azt egyelőre nem tudni, milyen szert mutattak ki a kerekes szervezetében.

"A hírt a nemzetközi szövetség kérdésünkre hivatalosan is megerősítette, ezért úgy döntöttünk, hogy eltiltjuk a csapattól Pfannbergert" - áll az istálló közleményében.

A tavalyi országúti vb-n nyolcadik 29 éves versenyző várhatóan örökös eltiltást kap, ugyanis korábban már volt doppingvétsége, 2004-ben EPO-val bukott le.

Az osztrák kerékpársport ezzel rövid időn belül a második komoly csapást szenvedte el, miután elsőszámú versenyzője, Bernahrd Kohl a tavalyi Tour de France-on bukott le az eritropoetin (EPO) legújabb generációjával, a CERA-val. Kohl, aki a francia körversenyt összetettben a harmadik helyen fejezte be, s megnyerte a hegyi pontversenyt kétéves eltiltást kapott tavaly novemberben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását