2024. április 25. - Márk

Medve harapta át az idomár torkát

Egy nyakharapással megölte idomárát egy hollywoodi filmsztár: Rocky, az 5 éves grizzlymedve egy reklámforgatáson végzett a férfival, aki felnevelte. Randy Miller, a vadállatok idomításával foglalkozó központ tulajdonosa elmondta: nem tud napirendre térni
2008. április 24. csütörtök 17:52 - Hírextra
A vadállat az unokatestvérét, Stephan Millert ölte meg.

A tulajdonos szemtanúja volt a tragédiának, amelynek részleteiről nem akart mesélni. Annyit mondott, hogy Rocky - akit tapasztalt idomárokkal való birkózásra is megtanítottak - egy óvatlan pillanatban az idomár nyakába mart.

Az egész egy szemvillanás alatt történt. A gondozók paprikaspray segítségével néhány másodperc alatt megfékezték a medvét, leválasztották az idomárról, de már késő volt. A helyszínre érkező orvosok nem tudták életre kelteni.

Az állatidomító-központ szomszédságában élő Matt Wilson azt mondta, hogy a medve filmezés közben nyalogatni kezdte az idomár arcát, majd egyszer csak nyakon harapta.

A 2,3 méter magas, több mint 3 mázsás Rocky jövőjéről egyelőre nincs döntés, ketrecében várja sorsát, a Los Angelestől két órányi autóútra, a San Bernardino-hegységben levő központban. Az állami hatóságok a végzetes támadás után nem rendelték el az állat elaltatását, mivel az eset hatáskörükön kívül, magánterületen történt.

Randy Miller vadállatok idomítására építette hollywoodi karrierjét. Központjában - ahol két barna- és egy feketemedvét, kígyókat és hüllőket, egy alligátort, egy krokodilt, továbbá egy leopárdot, egy hegyi farkast, négy afrikai oroszlánt és négy tigrist is tartanak - sok dokumentumfilmet forgattak például a Discovery Channel és a National Geographic számára. Miller mérhetetlen fájdalma ellenére nem hibáztatja a gyilkos vadállatot azért, ami történt. Rockyt ő és unokatestvére is nagyon szerette, közösen nevelték fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását