2024. május 16. - Mózes, Botond

Gyurcsányt az idősek Orbánt a vidékiek választják

Kevesebben gondolják ma felkészültebbnek, illetve határozottabbnak Gyurcsány Ferencet, mint hét hónappal ezelőtt. Ezzel szemben Orbán Viktorral kapcsolatban gyakrabban emlegetik az emberek a magabiztosságot, az érthetőséget és a határozottságot.
2007. október 5. péntek 14:00 - Hírextra
A cég összesen 17 személyiségjegy alapján vizsgálta a politikusok profilját. A szeptember közepén készített felmérésben némileg változott a kép a februári adatokhoz képest, Orbán Viktor javára: a válaszadók tíz tulajdonságot tartottak inkább jellemzőnek a volt kormányfőre, és ötöt éreztek inkább közelebb Gyurcsány Ferenchez. A megkérdezettek szerint a jelenlegi miniszterelnök inkább újító szellemű, hosszabb távon gondolkodó, határozottabb, magabiztosabb és szélesebb látókörű. Orbán Viktor viszont a közvélekedés alapján az emberek problémáira odafigyelő, tisztességesebb, hitelesebb, megbízhatóbb, érthetőbb, őszintébb, tapasztaltabb, rugalmasabb, megfontoltabb és jobb megjelenésű. A felkészültség és a közös megoldások keresése terén nem volt érdemi különbség.

Minél nagyobb egy település, annál inkább jellemzőnek tartanak egy tulajdnoságot a jelenlegi kormányfőre. A fővárosiak Orbánra csak az emberek problémáira való odafigyelést tartják inkább jellemzőnek, minden más esetben hasonló arányban említik a két politikust, vagy inkább Gyurcsányra nézve gondolják azokat inkább jellemzőnek. A falun élők szemében ez pont fordítva van, itt romlott a legtöbbet a miniszterelnök megítélése. A falusiak csak az újító szellem, a magabiztosság, a széles látókör és a hosszabb távra gondolkodás esetében nem tudtak dönteni, minden más tulajdonságot inkább Orbán Viktornak tulajdonítottak - írja a Századvég-Forsense.

A korcsoport szerint bontásban a 60 felettiek egyértelműen Gyurcsánnyal szimpatizálnak, gyakorlatilag minden felsorolt tulajdonságot nagyobb arányban tulajdonítanak a kormányfőnek, mint a fiatalabb korosztályok. Orbán Viktor "imázsprofilja" kevésbé válik szét ennyire.
A fiatalok főleg az érthetőséget és a problémákra való odafigyelést emelik ki, de a 60 év felettiek esetében szinte minden kategóriában Gyurcsányt preferálják.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását