2024. április 29. - Péter

A 4-es metróról is döntenek

A 4-es metró Etele tér és Baross tér közötti szakaszához igényelt európai uniós támogatás pályázatának véglegesítéséről is dönt mai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.
2008. április 24. csütörtök 08:30 - Hírextra

A több mint félszáz téma között szerepel a budapesti egészségügyi intézmények új struktúrájáról szóló javaslat, a Schöpf-Merei Kórház végelszámolása és a megszűnt intézmény ingatlanának hasznosítási elképzelése.

Döntés várható a XII. kerületi Turul-szobor bontásáról és a városrészben tervezett új emlékműről is, amely a második világháború polgári áldozatainak állítana emléket. Szó lesz továbbá a Városháza-projektről, amelynek keretében egy bevásárlóközpont jellegű bővítés is megvalósulna a Károly körúton. A közraktárak beépítése kapcsán önkormányzati garanciát szorgalmaz a csaknem tízmilliárd forintos bankhitelt igénylő beruházó.

Helyszíni javaslatra várhatóan előrehozzák a BKV ez évi, 9,7 milliárd forintos önkormányzati támogatását, az ellenzék pedig indítványozza a BKV-busztender vizsgálati jelentésének tárgyalását és a kismamabérlet bevezetéséről szóló döntést.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását