2024. április 27. - Zita

Nem kérték a megfigyeléseket és nem is voltak

A Gyurcsány-kormány soha, semmikor, senkinek nem adott megbízást törvénytelen megfigyelésekre - közölte a kormányszóvivő a Magyar Nemzet szerdai cikkére reagálva az MTI-vel.
2008. április 23. szerda 12:19 - Hírextra
Daróczi Dávid hangsúlyozta: a miniszterelnök Kiss Péter kancelláriaminisztert bízta meg azzal, hogy tájékozódjon az ügyben, és ha kell, indítson vizsgálatot.
"Biztosak vagyunk benne, ez ismét olyan alaptalan vádaskodás, amelyről a végén bebizonyosodik, hogy hírlapi kacsa" - jelentette ki Daróczi Dávid.
A Magyar Nemzet szerdai cikke szerint "politikai ösztönzésre" egy magánnyomozó cég 2002 december 13-án javaslatot tett, hogy körülbelül fél évig tartó "szakértői felderítő-elemző" munkával "értékelhető eredményeket" tesz le a megrendelő asztalára az Orbán-kormány időszakának három meghatározó szereplője bűncselekménygyanús ügyleteiről.
A cég a napilap szerint három emberrel foglalkozott: Simicska Lajos volt APEH-elnökkel és környezetével, Kalmár Istvánnal, a Magyar Posta volt elnök-vezérigazgatójával és Orbán Viktor volt miniszterelnökkel, illetve környezetével.
A cikkben olvasható, hogy a társaság munkatársai vállalták, "felderítési dokumentumokkal" igazolják "a közpénzek eltulajdonításával összefüggő bűncselekményeket", felkutatják a "szerzett jogosulatlan előnyök legkirívóbbikait". Meghatározták az elkészítendő anyag formáját is: "a büntetőperbeli bizonyítás szabályai szerint, szisztematikusan elő lesznek készítve a jogalkalmazásra" - olvasható a Magyar Nemzetben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását