2024. április 29. - Péter

Nagyon rafkós volt a "faszi"

Több ezer embernek adott el másolt, rossz minőségű CD- és DVD-lemezeket eredetiként egy XVI. kerületi férfi, a rendőrök egy szerzői jogokat védő civil szervezet feljelentése alapján fogták el a férfit - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán az
2008. április 23. szerda 14:16 - Hírextra
Mint közleményükben írták, a gyanúsított több internetes oldalon árusított különböző műsoros CD- és DVD-lemezt, amelyek egyikéről bebizonyosodott, hogy hamis, mert "sem a SIDE, sem a MOULD kódot nem tartalmazza".

A férfinél házkutatást tartottak, ahol nagy mennyiségben CD- és DVD-lemezeket foglaltak le a rendőrök. A gyanúsított elmondta a rendőröknek, hogy valóban internetes oldalakon értékesített különböző CD- és DVD-lemezeket, amelyeknek nagyobb részét a társától vásárolta meg továbbértékesítés céljából, kisebb részét piacról vagy más üzletből szerezte be. Elmondta azt is, hogy az internetes oldalakon a lemezeket úgy hirdette, hogy azok eredetiek vagy gyári termékek.

A gyanúsított vidéki társánál is házkutatást tartottak a rendőrök, ott további adathordozókat foglaltak le.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a hamisított termékekről a megrendelők azt gondolták, hogy azok valódiak, ezért vásárolták meg a gyanúsítottól. A másolt lemezek minősége közel sem azonos az eredetiekével, így azok a vevők, akik valódi lemezre számítottak, csalás áldozataivá váltak - olvasható a rendőrség közleményében.

A rendőrség szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének gyanúja miatt indított eljárást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását