2024. május 25. - Orbán

Irány a fizikai meló

A jövő szobafestői, kozmetikusai, asztalosai, kárpitosai, kőművesei, cukrászai, pincérei a főszereplők a szerdán a Hungexpo kőbányai vásárvárosban megnyíló, április 23-25. között látogatható Szakma Sztár Fesztiválon, amelynek szlogenje: a jó szakma felér
2008. április 23. szerda 14:20 - Hírextra
A rendezvény fő célja a fizikai szakmák társadalmi presztízsének erősítése. Itt kerül sor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezett Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjére és a díjátadásokra.

Előadások április 23-án és 24-én is lesznek az érdeklődő fiataloknak. Az adott szakterületek tekintélyei adnak elő, olyan érdekes témákról, mint az új falazási technikák, a bőrfeldolgozó ipar jövője és jelene, a cukrász világbajnokságon való részvétel lehetőségei, a világ leghíresebb kozmetikai márkái, szépítő füvek vagy az éttermi vendégek szokásai.

Az előadások a B pavilon médiatermében és a vásárközpont konferencia központjában hallhatók majd.

Kétszáz autóbusz és nyolcezer vidéki diák érkezését várják a szervezők. Budapestről várhatóan két és fél ezer diák látogatására számítanak.

A szakmai versenyek, a szponzoráló és a szakképzésben érintett cégek, valamint a pályaválasztásban érintett iskolák kiállításai a vásárközpont B pavilonjában lesznek.

A fiataloknak szakemberek segítenek majd - a rendezvényen látottak alapján is - a pályaválasztásban.
A látogatóknak számos szórakoztató programmal szolgálnak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által gondozott rendezvény gazdái: a 16-os pavilonban fellépnek az ország szakközép- és szakiskoláinak művészeti csoportjai, táncosai, zenészei, érkezik fiúkórus, lesz szakmákat megjelenítő showműsor és divatbemutató is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását