2024. május 5. - Györgyi

Kínai zászlók és a láng

A kínai internetezők által adományozott nemzeti lobogók kísérik a pekingi olimpiai fáklya útját. Az online felajánlások a helyi médiában megjelent hírek után kezdődtek, amelyek szerint a váltófutás külföldi állomásain fogytán vannak a kínai zászlókból.
2008. április 23. szerda 17:32 - Hírextra
A népszerű kínai internetes portálok, mint a sina.com, vagy a sohu.com által felkarolt akció erős visszhangot keltett, a Sohuhoz múlt hét péntek óta összesen 13 ezer zászló érkezett, amelyekből több mint 3500 darabot Ausztrália, Dél-Korea, az Egyesült Államok, Kanada, Malajzia, Nagy-Britannia és Franciaország 24 városába küldtek tovább.

Az egyik zászlókészítő a készleteiből ezer darabot adományozott a Sohu oldalán keresztül. A pekingi postaügyi hatóság szerint a zászlókat ingyen és expressz küldeményként küldték például Canberrába, ahová szerdán érkezett meg a láng.

A kommunista forradalmat jelképező vörös zászló közel 2x3 méteres változata 50 jüanba - mintegy 1130 forintba -, az 1x1,5 méteres kisebb változat pedig 340 forintnyi jüanba kerül.

A helyi zászlókészítő-üzemek teljes kapacitással dolgoznak, hogy teljesíteni tudják a megrendeléseket.

"Naponta több ezer zászlót küldünk" - mondta Pej Ven-csing (Pei Wenjing), az egyik pekingi üzem kereskedelmi igazgatója, hozzátéve, hogy az olimpiai láng múlt hónapban kezdődött világkörüli útja óta folyamatosan érkeznek hozzájuk a megrendelések a külföldön élő honfitársaiktól.

Az olimpiai fáklya londoni, párizsi és San Franciscó-i útja során történt incidensek miatt felháborodott kínai diákok és helyi közösségek mozgalmat indítottak a Kína ellenes csoportokkal szemben, s ezek szintén tovább növelték a zászlók iránti keresletet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását