2024. április 19. - Emma

Nagyüzemben loptak gázolajat a vasutasok?

Eddig három embert gyanúsított meg a rendőrség a Nyugati Pályaudvar rendező pályaudvaráról ellopott nagy mennyiségű gázolaj ügyében - jelenti a HavariaPress. A gyanú szerint az éjszakás műszakban dolgozó fővárosi vasutasok rendszeresen csapolták a dízelmo
2008. április 22. kedd 11:00 - Hírextra
A nyomozás eddigi adatai szerint a tettesek a pályaudvar egyik üzemében huzamosabb ideje lophatták az üzemanyagot, a csövet takaró zsugorfólia levágásával. A tetten éréskor a gyanúsítottak egyikének autójában nyolc kannában összesen kétszáz liter dízelolajat foglaltak le, majd a házkutatások alkalmával további, hasonló mennyiség került elő. 2008. februárjában elektronikus úton kapott állampolgári bejelentést a rendőrség arról, hogy a Nyugati Pályaudvar területén ismeretlenek gázolajat tulajdonítanak el.

A bejelentés ellenőrzése érdekében a nyomozók február 28-án figyelni kezdték a pályaudvar egyik üzeme környékén a dolgozók mozgását - nem is eredménytelenül, mert több autót is észleltek, melyekbe több férfi flakonokat, kannákat pakolt be. Az adatok alapján megszervezett rajtaütésen a rendőrök három főt állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként. Egyikük tagadta a lopást, egy társára viszont terhelő vallomást tett - ez utóbbi férfi pedig elismerte, hogy nyolc üres kannával érkezett a munkahelyére, azzal a céllal, hogy gázolajjal töltse tele azokat.

Elmondta, hogy a késő esti órákban a műhelybe beálló motorvonat tankjaiból slaggal szívta le a gázolajat és azt az általa hozott kannákba töltötte. A megtöltött kannákat aztán az autójába pakolta és elszállította, havonta átlagosan 1-2 alkalommal. Elmondása szerint gyakorlatilag észrevétlenül lophatta a gázolajat, hiszen a szerelő csarnok aknájából elérhette a vonat tartályából kijövő, zsugorfóliázott tömlőt, amit levágott, majd egy újat tett fel helyette.

Azt a férfi tagadta, hogy árusította volna a lopott gázolajat, elmondása szerint csak saját autóját tankolta vele - azt azonban elismerte, hogy megrendelésre is "szedett le" gázolajat, így ő töltötte meg a harmadik gyanúsított által hozott kannákat, annak kifejezett kérésére. A VI. kerületi rendőrök az eljárás során igazságügyi vegyészszakértőt rendeltek ki, akinek többek között azt is vizsgálnia kell, hogy a gyanúsítottak kannáiban és járműveinek tankjában talált gázolaj megegyezik-e a vonatokban használt gázolajjal. Vizsgálják azt is, hogy hányan tudhattak még a fosztogatásról, kik és hányan vehettek részt benne, illetve hogy mennyi ideje folyhat a bűncselekmény-sorozat - e vizsgálatok eredményeként nem kizárt, hogy a gyanúsítottak száma még tovább is nőhet.

Az ügyben a további eljárást - a bűncselekmény körülményeinek, és az elkövetésében résztvevők szerepének tisztázásával - a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását