2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Környezetvédelmi tanulmányi verseny

Környezetvédelmi tanulmányi versenyt hirdetett az interneten a Nemzeti Tankönyvkiadó és a National Geographic Kids a Föld Napján.
2008. április 22. kedd 17:26 - Hírextra
A szervezők a vetélkedőn keresztül szeretnék felhívni a fiatal korosztály figyelmét arra, hogy az ember egyénileg és társadalmilag is felelős a bolygóért.

A vetélkedőn 3-6. osztályos általános iskolás tanulókból álló vegyes csapatok indulhatnak. A 2008. szeptember 27. és 2009. május 20. között zajló vetélkedő során környezetvédelemmel kapcsolatos feladatokat kell megoldani és kvízkérdésekre kell válaszolni - adták hírül a szervezők közleményükben.

A verseny önálló oldala, a www.zoldkids.hu május 7-én indul, amelyre a diákok egy pedagógussal együtt jelentkezhetnek június 15-ig. A végrehajtott feladatot szakértőkből álló zsűri értékeli majd.
Az oldal létrehozói azt remélik, hogy a verseny végére a tanulók gondolkodásmódjában és tetteiben a környezetvédelem kiemelkedő szerephez jut.

A verseny szakmai védnöke Victor András, a Magyar Környezeti Nevelés Egyesület elnöke, támogatója pedig a Magyar Környezeti Nevelés Egyesület és az Alapítvány a Budapesti Állatkertért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását