2024. május 16. - Mózes, Botond

Szili Katalin és Nurszultan Nazarbajev megbeszélése

A két ország együttműködési lehetőségei és a határon túl élőkkel való kapcsolattartás volt a fő témája Szili Katalin és Nurszultan Nazarbajev megbeszélésének. Erről a magyar Országgyűlés elnöke tájékoztatta az MTI-t pénteken.
2007. november 23. péntek 21:29 - Hírextra

A házelnök elmondta: a találkozón felidézték májusi kazahsztáni látogatását.
Beszámolt arról: a megbeszélésen szóba került, hogy Magyarországon logisztikai központ létesülhetne a kazah ásványi anyagok továbbszállítására. A kazah elnök szerint ők számolnak ezzel - tette hozzá.

Szili Katalin közölte: Nurszultan Nazarbajev szorgalmazta, hogy legyen közvetlen légijárat a két főváros, Budapest és Asztana között illetve megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy a magyarok könnyített vízummal utazhassanak Kazahsztánba.

Kitért arra, hogy a kazah elnök jelezte: terveik szerint a kazah befektetők megjelennek Magyarországon.

A házelnök a megbeszélésről elmondta azt is: Magyarországhoz hasonló helyzetben van Kazahsztán abból a szempontból, hogy ötmillió kazah a határokon kívül él. Beszámolója szerint a kazah elnök a magyar-magyar kapcsolattartás módjairól és az ehhez kapcsolódó törvényi szabályozásról is kérdezte. Az eddigi tapasztalatainkat és a jogszabályokat továbbítom neki - mondta Szili Katalin.

Nurszultan Nazarbajev kazah elnök kétnapos hivatalos látogatáson tartózkodik Magyarországon Sólyom László meghívására. Délelőtt a köztársasági elnökkel találkozott, késő délután pedig Gyurcsány Ferenc miniszterelnök fogadja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását