2024. április 29. - Péter

Zuschlagot nem tájékoztatták

Központi Nyomozó Főügyészség lezárta a vizsgálatot, és megállapította, hogy Zuschlag Jánost nem tájékoztatta sem a titkosszolgálat valamelyik tagja, sem a titkosszolgálat felett felügyeletet gyakorló személy az ellene folytatott adatszerzésről - közölte a
2008. április 21. hétfő 16:20 - Hírextra

Mint közleményükben írták, lezárták a vizsgálatot, amelynek azt kellett tisztáznia, értesült-e hivatalos személytől Zuschlag János arról, hogy az ellene folytatott nyomozás során titkos adatszerzést is alkalmaznak.

A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján bűncselekmény elkövetését nem lehetett megállapítani, megalapozott gyanú pedig senkivel szemben sem merült fel. Nem nyertek igazolást azok az adatok, melyek szerint Zuschlag Jánost a titkosszolgálat tagja, illetve a titkosszolgálat felett felügyeletet gyakorló személy tájékoztatta az ellene folytatott adatszerzésről - tették hozzá.

A főügyészség azt követően indított vizsgálatot, hogy a Zuschlag-ügy nyomozásánál a tanúvallomásokban utalások voltak arra, hogy az MSZP volt országgyűlési képviselője tudott arról, hogy titkos módszerekkel gyűjtenek adatokat róla.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen Zuschlag János és 15 társa ellen indított nyomozás határidejét május 19-ig hosszabbította meg a Legfőbb Ügyészség a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség előterjesztésére. Az ügyben eljáró főügyészség tájékoztatása szerint azonban az érdemi nyomozás befejeződött, viszont a 16 gyanúsított és védőik részére az iratismertetésekhez idő kell, mert lehetnek még további indítványok és bizonyításkiegészítési javaslatok.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványára a Szegedi Városi Bíróság tavaly szeptember 21-én rendelte el Zuschlag János előzetes letartóztatását. Az MSZP volt országgyűlési képviselőjét, a kiskunhalasi pártszervezet korábbi elnökét, az MSZP megyei szervezetének volt ügyvezető elnökét - társaival együtt - a megyei főügyészség különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsítja társadalmi szervezetek költségvetési támogatásainak szabálytalan felhasználása miatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását