2024. június 1. - Tünde

Szabálykövetőek a Pest megyei autósok

Huszonnégy esetben indított a rendőrség közigazgatási eljárást a biztonsági öv használatának mellőzése miatt a háromnapos átfogó közúti ellenőrzés első napján, kedden Pest megyében.
2009. szeptember 9. szerda 19:06 - HírExtra
Az európai országokban egyszerre tartott úgynevezett TISPOL- akcióban Pest megye útjain kedden 52, szerdán 48 rendőr vett részt. Az első napon szúrópróbaszerűen” közel 1200 autóst állítottak meg, de csak 24 esetben indítottak eljárást amiatt, mert a kocsiban ülők nem kapcsolták be a biztonsági öveket – mondta Balogh Éva. Hozzátette: a két évvel ezelőtt tartott hasonló, háromnapos akció során 431 esetben kellett bírságolni Pest megyében ugyanezért. A nagymértékű csökkenés oka valószínűleg a jobb szabálykövetés, illetve a kiszabható bírság augusztusi, jelentős mértékű emelése.

Szerdán kora délutánig 400 gépkocsit, illetve motorkerékpárt állítottak meg a Pest megyei rendőrök az agglomeráció kritikusnak” tartott, egy- és kétszámjegyű útjain – fűzte hozzá Balogh Éva. Hat esetben indítottak eljárást az öv becsatolásának elmaradása miatt. A két nap során senki sem akadt fenn a hálón” esetlegesen hiányzó babaülés, vagy kézben tartott mobil miatt. Igaz, ez utóbbi szabályszegés leginkább csak a mozgó ellenőrző pontokról érhető tetten - összegezte a TISPOL eddigi Pest megyei tapasztalatait az előadó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását