2024. május 3. - Tímea, Irma

Meghalt a rockzenész

Ötvennyolc éves korában meghalt Danny Federici amerikai rockzenész, aki négy évtizeden át volt társa Bruce Springsteennek. Halálát daganatos betegség okozta.
2008. április 21. hétfő 07:25 - Hírextra
"A legcsodálatosabb harmonikás volt, igazi született zenész. Nagyon kedveltem őt, együtt nőttünk fel" - írta elhunyt zenésztársáról Bruce Springsteen a honlapján szombaton.

Federici, akit csöndes, visszahúzódó természete miatt "Fantom" becenéven emlegettek zenészkörökben, a 60-as évek végétől kedve dolgozott együtt a világhírű rockénekessel. 1973-ban alapító tagja volt a Springsteent kísérő E Street Bandnek, amelyben harmonika mellett orgonán is játszott.

Legnagyobb sikerét a banda a Born in the USA című albummal érte el 1984-ben, a címadó dal a 80-as években az amerikai ifjúság egyfajta himnuszává vált. Federici utóbb saját lemezeket is készített, a Flemington (1997) és a Sweet (2004) sajátos keverékei a popzenének és a jazznek.

Három évvel ezelőtt veszélyes típusú bőrrákot diagnosztizáltak a harmonikásnál. Múlt év novemberében - betegsége miatt - kénytelen volt lemondani Európába tervezett turnéját. Utoljára idén március 20-án állt a színpadon Indianapolisban.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását