2024. május 19. - Ivó, Milán
Ismét Budapesten ad koncertet Carlos Santana, a rockzene élő klasszikusa: a mexikói-amerikai gitáros július 5-én a Papp László Budapest Sportarénában játszik világkörüli turnéja keretében - tájékoztatta a koncertet szervező Live Nation csütörtökön az MTI-t.
2011. február 3. csütörtök 11:35 - HírExtra
Santana egyesítette az amerikai gitárzenét a latin és a karibi zenei motívumokkal, de stílusában jelen van az afro-pop, az afro-beat, a blues, a folk, a soul, a dzsessz és sok más is. Pályafutása során több mint 90 millió lemezt adott el, tíz Grammy-díjat és három latin Grammy-t nyert; 1998-ban beválasztották a rock and roll hírességek csarnokába. A nyári lesz a tizenegyedik magyarországi fellépése.

Budapesten 1983-ban, a régi Budapest Sportcsarnokban játszott először, legutóbb 2008 júniusában 300 ezer ember láthatta Santanát a Kapcsolat-koncerten a Felvonulási téren. A július 5-i lesz a tizenegyedik magyarországi fellépése.

Idei koncertsorozatát márciusban ázsiai és ausztráliai helyszíneken kezdi, április 20. és május 1. között nyolc estén át a Las Vegasban lép fel, júniustól pedig európai állomások következnek.

Zenekarában Tommy Anthony (gitár, vokál), Dennis Chambers (dobok), Jeff Cressman (harsona), Tony Lindsey (vokál), David Mathews (billentyűk), Bill Ortiz (trombita), Karl Perazzo (ütőhangszerek), Raul Rekow (konga, ütőhangszerek), Benny Rietveld (basszusgitár) és Andy Vargas (vokál) szerepel.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását