2024. május 2. - Zsigmond

Divatos fejek az idei évben

Romantika, ázsiai hatás, fiatalos, rakoncátlan iskolás fürtök - ez a három meghatározó frizuratrend - derült ki a Millenáris Parkban, mesterfodrászok által a hétvégén tartott hajparádén.
2008. április 21. hétfő 17:29 - Hírextra

A New Romance névre hallgató irányzat kedveli a hosszú hajat, és az álcázott tupír sem áll messze tőle (hiszen igazán így lehet megemelni a hajtöveket, hogy azután össze lehessen kócolni a tetejét), az extravagáns kontyhoz pedig kifejezetten elengedhetetlen a tupír. Fesztelen, könnyed vonalak, elegancia, romantika, dús, gondosan fésült - ezek a fő jelszavai a főleg aranyló szőke és barna színben alkotott, finoman melírozott frizuráknak.

Újdonság az East, azaz kelet névre hallgató stílus. A kulcsszavak: kimonó, kínai baba, művészi, sokszor asszimetrikus vágás, rendbontó formák, félhosszú és hosszú haj jellemzi ezt az ázsiai ihletésű irányzatot.

Összekuszált, őrült, felszabadult, kiszámíthatatlan - ezekkel a jelzőkkel illetik a mesterfodrászok az olykor ártatlan máskor bolondosnak látszó, különlegesen vágott, elsősorban az iskolásoknak vagy éppen az iskolapadból kikerülő lányoknak kitalált trendet, amely sokszor félhosszú ártatlan vörösesbarna színben jelenik meg,

A férfiak sem maradtak mostohák a frizuraparádén: számukra idén a nem túl rövid, többnyire hátrafésült, kissé hullámos haj, határozott vonalú pajesszal a legdivatosabb. Ez az "okos" stílus a jól öltözött, modern gondolkodású uraknak illik igazán.

A frizuratrendet manapság a legnagyobb hajkozmetikai és vegyipari cégek diktálják, akik szoros kapcsolatban állnak a világ nagy fodrászaival és természetesen a ruházati cégekkel és divattervezőkkel.

Már a trend kialakításakor együttműködnek a vegyészekkel, akik az adott frizurákhoz fejlesztik ki a speciális samponokat, balzsamokat, hajgöndörítő, kisimító és ápoló folyadékokat, krémeket, zseléket, lakkokat és más kencéket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását