2024. május 5. - Györgyi

Fejlődjön a pénzügyi kultúra

A diákok pénzügyi ismereteinek fejlesztése, a gazdaság és a pénz világával kapcsolatos ismeretek átadása a célja annak a pályázatnak, amelyet a Magyar Nemzeti Bank és az Öngondoskodás Alapítvány hirdetett meg; a jelentkezéseket május 8-ig várják - közölte
2008. április 19. szombat 11:19 - Hírextra
A pályázat célja, hogy támogassa azokat a középfokú oktatási intézményeket, amelyek vállaljak, hogy 2008/2009. évi tanrendjükben helyet biztosítanak a pénzügyi oktatási program kísérleti tantárgy oktatásának.

Az internetalapú program központi eleme egy 30 pénzügyi-gazdasági témakört átfogó, a gyakorlatra fókuszáló tananyag, melyet esettanulmányok, feladatlapok, tanári segédlet és valós tőzsdei szimulációs játék egészítenek ki.

A tapasztalatok és a felmérések azt mutatják, hogy a magyar családoknak nincs megfelelő pénzügyi jártasságuk: nem tudják megítélni saját kockázatviselő képességüket, illetve azt, hogy a pénzügyi szolgáltatásoknak milyen előnyük és kockázatuk lehet. Ezért kezdeményeztek a témában érdekelt hatóságok és szervezetek, hogy a gazdasági-pénzügyi ismeretek témaköre is legyen része a nemzeti alaptantervnek. Ehhez illeszkedik a most meghirdetett pályázat is.

A két szervezet a győztes oktatási intézményeket pályázatonként egymillió forinttal támogatja.

A pályázaton 20 középiskola részesülhet támogatásban. További információkat a www.ongondoskodas.hu internetes honlapon érhetnek el az érdeklődők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását