2024. április 26. - Ervin

Vöröskereszt a strandon

A Magyar Vöröskereszt idén ismét megszervezi elsősegélynyújtó szolgálatát 26 balatoni strandon a főszezonban, július 2. és augusztus 19. között, amit a Balaton Fejlesztési Tanács további négy strandra kíván kiterjeszteni - jelentették be pénteken Siófokon
2008. április 18. péntek 20:48 - Hírextra

Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke a tavaly először nyújtott elsősegély-szolgálat eredményeiről beszámolva elmondta: 17 Balaton-parti település 26 strandján 2-2 képzett önkéntes teljesített szolgálatot minden nap, 10-18 óra között. Feladatuk alapvetően nem a vízi mentés, hanem a parton történt sérülések - ficam, égés, csípések, rosszullétek - szakszerű ellátása volt.

Azokon a fürdésre kijelölt helyeken, ahol nem kötelező a szakemberek alkalmazása, hiányt pótolt a szolgáltatás - mutatott rá, hozzátéve, hogy több mint 350 önkéntes, javarészt egészségügyi főiskolás és orvostanhallgató dolgozott ezeken a strandokon.

Suchman Tamás a fejlesztési tanács elnöke bejelentette, hogy a balatoni biztonság növelése érdekében 12 millió forintért vásárolnak mentőtutajokat (evezős mentő katamaránokat) az elsősegély-szolgálattal együttműködő önkéntes vízi mentőknek. A tanács 5 millió forinttal támogatja a vöröskereszt balatoni szolgálatát. Hozzátette, ha sikerül szponzorokat szerezniük, 6 defibrillátor beszerzésével is támogatni szeretnék az elsősegélynyújtók munkáját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását