2024. április 19. - Emma

Nem okozott fennakadást a sztrájk

Az MTI által pénteken megkeresett cégek egyikénél sem okozott fennakadást a munkában a BKV-sztrájk, mindenhol időben beértek és fel tudták venni a munkát a dolgozók, s a posta is gond nélkül kézbesít.
2008. április 18. péntek 11:44 - Hírextra

Ferihegyen minden dolgozó, aki péntekre be volt osztva, beért és fel tudta venni munkát - közölte Szollár Domonkos, a Budapest Airport és Németh Krisztina, a Malév szóvivője. Tájékoztatásuk szerint a dolgozók leginkább a saját autóikkal jutottak el Ferihegyre, de aki igényelte, azokat céges autóval szállították be. A szokásosnál is gyérebb forgalom miatt senki nem késett el, Ferihegy működésében nincs fennakadás.

A posta is fennakadás nélkül üzemel, folyamatos a küldemények és a nyugdíjak kézbesítése - mondta Tomecskó Tamás szóvivő. Beszámolója szerint a posta többnyire céges autóival szállította be a hivatalokba a mintegy 1500 kézbesítőt és a további 3000 munkavállalót, de voltak, akik saját autóikkal érkeztek és több kollégájukat is magukkal hozták.

A K and H Banknál azok, akiket beosztottak, időre beértek és fel tudták venni a munkát. Lestyi Mónika, a kommunikációs osztály munkatársa elmondta, hogy hosszas előkészület és pontos szervezés előzte meg a pénteki napot, ennek köszönhető, hogy minden munkatársuk időben megérkezett. Volt, aki saját gépjárművel, volt, aki taxival ment dolgozni, a cég mindkét esetben megtéríti a munkába járás költségét.

A munkahelyekre való megérkezést nagyban segíti, hogy a szokásos péntekihez képest gyér Budapest forgalma; a BKV 40 éves történetének leghosszabb sztrájkja nem okoz nagy fennakadásokat a városban. Az utv.hu kamerái szerint a belváros kihalt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását