2024. március 29. - Auguszta

Nem emelkedik a fűtés ára

Az önkormányzati tulajdonú székesfehérvári Széphő Zrt. nem érvényesíti a távfűtési díjaknál a legutóbbi, 5,8 százalékos gázáremelésből adódó terheket. Mint Ferencz Zoltán, a város távfűtéses lakásait hőenergiával, illetve melegvízzel ellátó cég vezérigazg
2008. április 18. péntek 18:47 - Hírextra

Ennek érdekében módosítja idei tervét, szigorú gazdálkodást, szervezeti átalakítást valósít meg.

A Széphő Zrt.-nek fűtési - és melegvízdíj-tartozásokból mintegy 270 millió forintos kintlévősége van. A cég oly módon szeretné megkönnyíteni adósainak a tartozás kiegyenlítését, hogy a fűtési idényen kívül - május 1. és november 1. között - kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosít a számukra.

A sajtótájékoztatón Warvasovszky Tihamér (MSZP) polgármester elmondta, az önkormányzat keresi a legutóbb tavaly megemelkedett fűtési díjak csökkentésének lehetőségét, ehhez munkabizottságot hozott létre.

Egyebek között - a társasággal közösen - szeretnék a nyári időszakban csökkenteni a szolgáltatás alapdíját, továbbá a város szociális rendeletében szereplő, jelenleg 2500- 5000 forintos lakásfenntartási támogatás helyett magasabb összeggel segítenék a rászorulókat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását