2024. május 3. - Tímea, Irma

Fiala, Pörzse és a polgárháború

A Kelj fel Jancsi! tegnap reggeli adásában Fiala János vendége volt Pörzse Sándor, akivel a múlt heti Hollán Ernő utcai balhéról folytattak érdekes eszmecserét. A vasárnapi Rendőrnap eseményeiről pedig Tafferner Éva, a BRFK kommunikációs osztályvezetője a
2008. április 18. péntek 07:11 - Malina Adrienn
Rendőrnap a Városligetben

Április 24-e, Szent György napja a Rendőrség Napja. Szent György, aki a legenda szerint megölte a sárkányt és kiszabadította fogságából a királylányt, 1992 óta a Magyar Rendőrség védőszentje – mondta Tafferner Éva.

A hagyományokat követve idén is a Városligeti Nagyréten rendezik meg a Rendőrnapot április 20-án, a különböző bemutatók és koncertek mellett a felállított sátrakban – többek között a Kábítószer Bűnözés Elleni Szolgálat, a Bűnmegelőzési Osztály, a Bűnügyi Technikai Osztály sátrában - szakmai programokkal várják az érdeklődőket, de képviselteti magát a Rendőrtiszti Főiskola, a Rendőrség-történeti Múzeum is. A Toborzó sátorban várják mindazokat, akik kedvet érzenek a rendőri hivatáshoz, és szeretnének többet megtudni a jelentkezés módjáról, követelményeiről.

A budapesti Rendőrnap történetében először a Rendőrnapra utazóknak a MÁV-START Zrt. 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít. A kedvezmény igénybevételéhez a Városligeti Nagyréten a MÁV-START Zrt. sátrában szükséges érvényesíttetni pecséttel a menetjegyet.

Tafferner elmondta, ő már 10 éve rendőr, hogy innen megy-e nyugdíjban, arra még nem tud választ adni, de egy biztos, csak úgy lehet valaki sikeres, ha kellő elhivatottsága van a szakmában. A ma reggeli adásban további részleteket is megtudhatnak a hallgatók.

Egy kis zene, pár telefonáló, de az értelem ma is messze maradt a telefonálóktól. Egy percre jutó elmebetegek száma kezd megnövekedni, de legalább nem beszélnek. Aki nem beszél, arról sosem tudjuk meg, hogy nyilas, zsidó vagy kommunista – összegezte Fiala.

Újbudai Íz-Feszt

A hétvégén kerül sor a Petőfi híd budai hídfőjénél, az Egyetemisták Parkjában az élelmiszer kiállítás és vásárra – osztotta meg az információkat a Pont FM hallgatóival a rendezvény szervezője.

Az Íz-Feszt rendezvényt első alkalommal 2004. októberében, majd 2005. szeptemberében szervezték meg a Budai Arborétumban, nagy sikerrel. Idén egy év kihagyással újra megrendezésre kerül. A rendezvény mottója: magyar- világ ízek – hagyományok. A programok elsődleges célja, hogy hazánk régióinak és az egyes régiókra jellemző ízvilág felvonultatása mellett, a látogatók új termékeket is megismerhessenek, s tájékozódhassanak a fogyasztókat érintő aktuális kérdésekről.

Közönségvonzó programokat és előadásokat is szervezünk a rendezvény ideje alatt: úgy mint az E-számok életünkben; génmanipuláció; gyógynövénytermesztés; fűszernövények használata; cukor nélküli élelmiszerek; reform élelmiszerek főzése, kóstoltatása; régiók ízeinek bemutatása, látványközpont, s többek között vendégül látjuk a Magyar Hagyományőr Világszövetség huszárait is – mondta a szervező. Az idei vendégek között szerepel Székelyudvarhely és a Galga-mente ízvilága is.

Ismét kialakítják a Mesterek utcáját, ahol iparművészek és kézműves mesterek kínálják portékáikat, a gyermekeket, pedig a rendezvényeinken már ismert tematikus játszóház várja a Mesekertben.

A műsor harmadik felében Pörzse Sándor személyesen volt jelen a Pont FM rádióban. A hallgatók még szóhoz jutottak a BKV sztrájk kapcsán, de a műsor további részében a két műsorvezetőé volt a főszerep.

„Amikor a profi sportból kezdtem kiöregedni, egy pályázat megnyerése után a Magyar Rádió sportosztályára kerültem. Ma is vallom, akik ott kezdték az újságírói pályát, mind megállták a helyüket. Rádiós munkám később kiterjedt a különböző kereskedelmi rádiókra (Danubius, Calypso, Bridge) majd önálló műsorom indult az MTV-n. Sportműsoros, zenei- és magazinműsorok vezetése után az induló TV3-ban híradót vezettem, majd a szórakoztató és sportosztály irányítását bízták rám. Több kitérő után megtaláltam az engem igazán érdeklő műfajt, 2002 decemberében induló Hír TV műsorvezetője és a sportosztály vezetője lettem. Terítéken című vélemény műsorom sok vihart kavart, és nagy népszerűséget hozott, legalább is bizonyos körökben. Ezt szeretném folytatni az ECHO TV-ben is, ahol Pörzsölő címmel indult műsorom 2007 februárban.” – olvasható Pörzse Sándorról az ECHO TV honlapján, melyen jól összefoglalja eddigi munkásságát.

Fiala Jánost múlt hét pénteken hívta fel telefonon, hogy miért, azt már mondja el ő maga.

Pörzse Sándor: A Hollán Ernő utcai események kapcsán megfogalmazódott bennem, hogy a liberális gondolkodású újságírók közül Fiala volt az egyetlen, aki megpróbálta helyén kezelni ezt az ügyet. Én egy Gyurcsányi South Parknak tartom, ami történt. Mindenki túlreagál mindent, ebben az országban. Ezért gondolom, hogy ha van két ember, aki erről tud beszélni, úgy hogy az érvek el is jutnak a másik agyáig, akkor tegyék meg.

Fiala: Neked a Magyar Gárda környékén mi a titulusod?

Pörzse: Semmi, nem is vagyok Gárda tag.

Fiala: Miért léptél ki abból a körből, amit a média jelent?

Pörzse: Nem érzem azt, hogy kiléptem volna. A filmem kapcsán sok közönségtalálkozóra hívnak, de már egyre kevesebbre megyek el. Gyurcsány Ferenc is szóba kerül, és akkor beszélgetünk róla. Ez egyszerű aktuálpolitika.

Fiala: Hogy vezetett a sporttól az utad, oda, ahol most vagy?

Pörzse: Biztos emlékeznek a hallgatók mikor a 90-es évek elején a Telesportban a sporthíreket a rádiósok olvasták fel. Akkoriban Palik László volt Vitray helyettese és ő nagyon támogatta a fiatalokat. Később volt egy könnyűzenei műsorom, ami nem állt távol tőlem, hiszen DJ voltam. Vezettem magazin műsort is, és ekkor vettem észre milyen messze kerültem az eredeti foglalkozásomtól, a rádiós sportszerkesztéstől.

Fiala: Hogyan kezdődött a közéleti pályafutásod?

Pörzse: A Hír TV-nél kezdődött 2003-ban. Először megbíztak a sportosztály vezetésével, majd jött a Híradó. Aztán lett a saját műsorom, ahol az első vendégem Usztics Mátyás volt, ami sokaknál kiverte a biztosítékot.

Magyarországon a nyolc év alatti gyerekek fele cigány, a másik fele magyar. Ha nem tudunk kitalálni valamit a békés és nyugodt egymás mellett élésre, akkor itt polgárháború lesz. Lehet még mi is meg fogjuk ezt élni, de a gyerekeink mindenképpen. – mondta Pörzse.


Rendőrnapi program a városligeti Nagyréten
11.00 dr. Tóth Gábor r. dandártábornok, Budapest Rendőrfőkapitánya nyitó beszéde
11.05-11.25 A Készenléti Rendőrség Zenekarának Gyepshow-ja
11.25-11.35 A Rendőrtiszti Főiskola Tonfa csoportjának bemutatója
11.35 -11.55 NNI BESZ taktikai bemutatója
12.00-12.15 BRFK Közrendvédelmi Főosztály Kutyás Alosztályának bemutatója
12.20-12.50 Lola koncertje
12.55-13.05 Bozsó Zoltán r. ezredes, Budapest Rendőrfőkapitányának Rendészeti Helyettese és Lola átadja a Pindúr Pandúr nyerteseinek díjait
13.10-13.30 Készenléti Rendőrség kommandós bemutatója
13.35-13.50 Készenléti Rendőrség lovas bemutatója
14.00-14.30 Bon-Bon együttes koncertje
14.40-15.20 Charlie koncert
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását