2024. március 29. - Auguszta

Az örmény kultúra hete

Számos ingyenesen látogatható program, többek között kiállítások, filmvetítések és könyvbemutatók várják a közönséget az Örmény Kultúra Hetén; az eseménysorozat az örmény genocídium napja, április 24. köré szerveződik. A világ örménysége a hagyományok sze
2008. április 18. péntek 10:30 - Hírextra
Az eseménysorozatot az Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület szervezi. Issekutz Sarolta, a Fővárosi Örmény Önkormányzat és az egyesület elnöke a programokról tartott csütörtöki tájékoztatón kiemelte, hogy az apadó állami támogatások és pályázataik elutasítása ellenére is fontosnak tartották az Örmény Kultúra Hetének megrendezését, és azt, hogy a programok belépő nélkül legyenek látogathatók.

A genocídium történetét mutatja be csütörtöktől a Magyarok Házában A XX. Század első népirtása című fotókiállítás. Szombattól látogatható a Ferencvárosi Művelődési Központban az Erdélyben és az egykori Osztrák-Magyar Monarchia más részein élt örmény családok életét fényképeken bemutató Örmény arcok, örmény szemek című tárlat. Hétfőn nyílik a Pestújhelyi Közösségi Házban a húsvéti és a pünkösdi ünnepkört ábrázoló örmény miniatúra kiállítás.

Április 18-án örmény filmnapot tartanak a II. kerületi polgármesteri hivatalban: a látogatók játékfilmeket és a népirtásról, illetve az erdélyi örmény kisebbségről szóló dokumentumfilmeket tekinthetnek meg.

Április 24-én este az Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont az Örmény genocídium című emlékestnek, ahol levetítik a Franz Werfel hasonló című könyve alapján készült Musza Dagh negyven napja című filmet. A számos egyéb programot is felvonultató kulturális hét április 25-én a Fészek Étteremben ér véget, ahol Issekutz Sarolta mutatja be Erdélyi örmény konyha, fűszerezve című szakács- és kulturális ismeretterjesztő könyvét, majd David Yengibarjan harmonikaművész ad koncertet, miközben a vendégek meg is kóstolhatják a legfinomabb örmény ételeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását