2024. április 29. - Péter

Kultfesztivál a kölönbségek mentén

Mintegy 80 művész és tudós vesz részt a programindító májusi újvidéki flow-fesztiválon. A Párbeszéd a Kultúráért és a Tudományért elnevezésű programsorozat alaphangját a kulturális különbségek adják.
2008. április 30. szerda 10:15 - Hírextra
A fesztivált főleg olyan kulturális és tudományos alkotóknak rendezik, akik éppen valamilyen nagy cselekedetük befejezése előtt álnak. A flow független platformot biztosít nekik, amelyen hosszan tartóan együtt tudnak működni. Az eseménysorozatnak először lesz helyszíne Újvidék, a vajdasági székváros kulturális sokszínűsége miatt. Kezdeményezője az osztrák európai és nemzetközi ügyi minisztérium volt az ERSTE Alapítványal együttműködve. A különböző európai kísérleti területek összekapcsolásával szabad folyást akartak adni a modern kultúra kiteljesedésének. A fesztivált minden évben meg szeretnék rendezni valamelyik Duna menti városban.

A flow Szerbia első Open Space (szabadtéri) programja. Az Open Space egy nemzetközileg elismert munkakörnyezet, amelyben az egyenlőség alapján beszélget egymással 50-500 ember. Ezzel a módszerrel a lehető leggyorsabban tudnak gyakorlatias eredményeket elérni.

Az Open Space-ből egy sor konkrét intézkedés születhet. Minden akció megkérdőjelezhető, új horizont és gondolkodásmód keletkezhet. Ennek a módszernek a fő kritériuma a szabadság és a személyes felelősség.

A résztvevőket a flow tanácsadó testülete 11 tagjának javaslatára választották ki. A résztvevők minden költsgtől mentesülnek, még a vízumdíjakat is a kezdeményezők és a szponzorok fizetik. A tanácsadó testület a szóban forgó országokból érkezett művészekből és tudósokból áll. A rendező országot Zoran Pantelic művész és Milan Vracar kurátor képviseli.
Forrás: MTI-OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását