2024. április 26. - Ervin

A vidéki nagyvárosok is kapnak támogatást?

Amennyiben a főváros kiegészítő támogatást kap a kormánytól a BKV anyagi helyzetének rendezésére, vidéki nagyvárosok is igényt tarthatnának közlekedési cégeik forgalmával és a lakosság nagyságával arányos dotációra - mondta Pécs polgármestere a baranyai m
2008. április 18. péntek 13:24 - Hírextra

"Nem arról van szó, hogy Budapest ne kapjon pénzt, hanem arról, ha kap, akkor kapjanak a vidéki nagyvárosok is, melyeknek szintén komoly összegekkel kell hozzájárulniuk tömegközlekedési cégeik szolgáltatásának biztosításához" - hangsúlyozta Tasnádi Péter a pécsi 30-as buszon tartott rendhagyó sajtótájékoztatóján.

A szocialista politikus hozzátette: javaslatát jövő héten a Megyei Jogú Városok Szövetségéhez is beterjeszti, hogy ehhez a szervezet is kérje a kormány támogatását.

Bata László, a Pécsi Közlekedési Zrt. kereskedelmi igazgatója megjegyezte, amíg az utasok Budapesten a BKV teljes költségeinek csak 41 százalékát, addig Pécsett több mint 54 százalékát fizetik. Az állami hozzájárulás a BKV költségvetésének 44 százaléka, a Pécsi Közlekedési Zrt.-nek 27 százaléka.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását