2024. május 18. - Erik, Alexandra

Magyar esélyek a vívó csapat-vb-n

Pénteken és szombaton rendezik Pekingben a férfi tőrözők és a női párbajtőrözők csapat-világbajnokságát, melyen a magyarok csak az utóbbi szakágban képviseltetik magukat, igaz abban - a hagyományoknak megfelelően - komoly eséllyel.
2008. április 17. csütörtök 16:04 - Hírextra

A viadalra a legerősebb összeállítású válogatott utazott el, az olimpiai kvótás Szász Emese és Mincza-Nébald Ildikó mellett a kétszeres olimpiai bajnok, egyéniben 2006-ban vb-aranyérmes Nagy Tímea, valamint Hormay Adrien lép majd pástra. A kvartett valószínűleg utoljára szerepel így együtt. A vb honalapja alapján a hagyományosan erős észtekkel kezd, s egy ágon van többek között a kínaiakkal, a németekkel, a kanadaiakkal és a románokkal.

Férfi tőrben a magyarok nem tartoztak volna az éremvárományos alakulatok közé, ráadásul az egyik alapemberük, Szabados Gábor jövő csütörtökön már ötkarikás selejtező zónaversenyre utazik Lisszabonba - melyen az utolsó lehetőség kínálkozik a kvótaszerzésre -, így a válogatott kihagyja a kínai vb-t.

Ebben a két szakágban nem lesz csapatverseny az olimpián, ezért kínál képviselőik számára a nemzetközi szövetség külön bizonyítási lehetőséget. A férfi tőrözők pénteken, a női párbajtőrözők szombaton versenyeznek.

A tavalyi, szentpétervári vb dobogósai és a magyarok:
------------------------------------------------------
női párbajtőr: 1. Franciaország (Laura Flessel-Colovic, Maureen Nisima, Király-Picot Hajnalka, Audrey Descout), 2. Oroszország (Tatyjana Logunova, Anna Zsivkova, Ljubov Sutova, Jevgenyija Sztroganova), 3. Németország (Britta Heidemann, Imke Duplitzer, Claudia Bokel, Marijana Markovic), ...5. MAGYARORSZÁG (SZÁSZ EMESE, HORMAY ADRIEN, MINCZA-NÉBALD ILDIKÓ, NAGY TÍMEA)
férfi tőr: 1. Franciaország (Nicolas Beaudan, Brice Guyart, Erwan Le Pechoux, Marcel Marcilloux), 2. Németország (Peter Joppich, Benjamin Kleibrnik, Dominik Behr, Christian Schlechtweg), 3. Koreai Köztársaság (Csoj Bjung Csul, Jung Csang Jong, Park Hi Kjun, Szon Jung Ki), ...10. MAGYARORSZÁG (SZABADOS GÁBOR, MAZZA LORENZO, BERJOZKIN ANTON, BÍRÓ PÉTER)

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását