2022. augusztus 16. - Ábrahám

Utazó fesztivált indít a Mötley Crue

Utazó hardrock fesztivált indít az amerikai Mötley Crue együttes a nyáron. A több mint negyedszázada alakult, hardrockot, heavymetált és glamrockot játszó zenekar több eredeti taggal vág neki a kalandnak és új lemezt is megjelentet hamarosan.
2008. április 16. szerda 13:20 - Hírextra
A Mötley Crue elnevezést a Motley Looking Crew (Zűrösnek Látszó Banda) szavakból gyúrták össze. (A pontoknak nincs jelentősége a kiejtésben.) A csapat a Led Zeppelin, az Aerosmith, a Black Sabbath, Alice Cooper és hasonló együttesek nyomdokain haladva alakította ki saját zenei profilját.
A Crue Fest nevet viselő utazó fesztivál tervét kedden jelentették be. Az elképzelések szerint 41 észak-amerikai várost érint majd a sorozat, amely július 1-jén indul Floridából. Az eredeti csapatból részt vesz a koncerteken - Vince Neilen kívül - Nikki Sixx basszusgitáros, Mick Mars gitáros és Tommy Lee dobos.

Mindig ezt akartuk csinálni, s most végre sikerült megszervezni - jelentette ki Tommy Lee. A turné szervezője a Live Nation ügynökség.

A nem éppen úri viselkedésről ismert társulat némi szünet után 2004-ben alakult újjá és 2006-ban az Aerosmith-szel turnézott.

A "daliás időkben" jó néhány lemezük és daluk került a listák élvonalába, különösen emlékezetes albumuk a Girls, Girls, Girls, a Dr. Feelgood - ez utóbbi vezette a Billboard 200-as albumlistáját.
A június 17-én boltokba kerülő lemezük címe Saints of Los Angeles. Mind a négy eredeti tag közreműködött elkészítésében és az anyag jól illusztrálja a Mötley Crue "régi és új iskoláját" - fogalmazott a zenekar ritmusfelelőse.

Az együttes legutóbb 2000-ben adott ki új anyagot tartalmazó korongot, újjáalakulásuk évében megjelent egy válogatásuk.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását