2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Győzelem egy kis szerencsével

Egy szabályos, meg nem adott gólnak is köszönhetően győzött a magyar jégkorong-válogatott a házigazda Japán ellen a szapporói divízió I-es világbajnokság 3. fordulójában. Ez azt jelenti, hogy Pat Cortina csapata a feljutásért játszik majd szombaton az ukr
2008. április 16. szerda 16:21 - Hírextra
3. forduló:
Magyarország-Japán 4-2 (0-0, 3-1, 1-1)

gól: Ladányi (27.), Palkovics (28., 60.), Ocskay (34.), illetve Szato (38.), Nisivaki (46.)

A mérkőzésen már játszhatott Vas János, aki a meccs délelőttjén, késve érkezett meg az Egyesült Államokból. Az NHL tartalékbajnokságában, az AHL-ben érdekelt Iowa csatára nem edzett együtt a többiekkel, ezért az első harmadban Pat Cortina szövetségi kapitány csak kereste a helyét a támadósorokban a jelenlegi legjobb magyar hokisnak.

Kimaradt magyar emberelőnnyel kezdődött a meccs, a hazaiak pedig csak a 6. percben lőttek először kapura. A japánok főleg létszámfölényben veszélyeztettek, Szupernek kétszer is bravúrral kellett közbeavatkoznia és szerencséje is volt. Ugyanakkor a lengyel bíró a 14. percben érvénytelenítette Szuzuki gólját a kapus zavarása miatt. A nyitó felvonásban Harunát 15-ször tesztelték a magyarok, és Vas Márton emberhátrányban majdnem betalált.

A második harmad elején több magyart is kiállítottak, de akik játszottak, hősiesen védekeztek, Szuper pedig olykor még bot nélkül is szenzációsan védett. A 27. percben aztán megtört a jég, az azonos létszámban fölényben játszó magyarok egyik legjobbja, Ladányi kapásból volt eredményes, majd 1:01 perc múlva Palkovics villant. Később kettős, majd szimpla emberhátrányba került ismét a vendéggárda, de egy felszabadító kísérletre Ocskay rárobbant, egy pimasz csellel elfektette Harunát, és az üres kapuba csúsztatott. Hatalmas rohamokba kezdtek a japánok, és még a szünet előtt szépítettek Szato révén.

Két kivédekezett emberhátrány után megint gólt lőttek a hazaiak, Keller passzát Nisivaki tette be Szuper kapujába. Óriási volt az iram, sok a helyzet, Palkovics a kapuvasat találta el. Az 59. percben Domeki gólt ütött, de olyan gyorsan pattant ki a korong a kapuból, hogy a bírók nem vették észre! Hosszas vita után így nem adták meg a találatot.

Az utolsó másfél percre lehozta kapusát a japán csapat, azonban ez a taktika megbosszulta magát, mert Palkovics megint gólt ütött.

Így aztán jöhet majd - a horvátok elleni ütközetet követően - a zárónapon az ukránok elleni "döntő".

Korábban:
Horvátország-Észtország 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0), büntetőkkel
Ukrajna-Litvánia 6-1 (4-0, 1-1, 1-0)

Az állás: 1. Ukrajna 9 pont (13-2), 2. Magyarország 9 (15-5), 3. Japán 6 (10-4), 4. Horvátország 2 (2-8), 5. Észtország 1 (5-10), 6. Litvánia 0 (1-17)

Korábbi eredmények:
Vasárnap:
Magyarország-Észtország 5-3
Ukrajna-Horvátország 4-0
Japán-Litvánia 5-0
Hétfőn:
Magyarország-Litvánia 6-0
Ukrajna-Észtország 3-1
Japán-Horvátország 3-0

A további program (magyar idő szerint):
csütörtök: szünnap
péntek:
Észtország-Litvánia 6 ó
Magyarország-Horvátország 9:30 ó
Japán-Ukrajna 13 ó
szombat:
Litvánia-Horvátország 6 ó
Japán-Észtország 9:30 ó
Ukrajna-Magyarország 13 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását