2022. december 7. - Ambrus

Fischer a sakkvilág óriása volt

Bobby Fischer halálával a sakkvilág óriása távozott el közülünk - ezt az orosz Garri Kaszparov mondta. Az egykori amerikai világbajnok csütörtökön, életének 64. évében hunyt el Izlandon.
2008. január 24. csütörtök 08:20 - Hírextra

"Karizmatikus és harcos személyisége tükröződött senkivel össze nem hasonlítható játékában" - nyilatkozta a volt világelső Kaszparov, a Chessbase.com internetes honlapon.

A már visszavonult orosz nagymester elmondta, hogy az 1972-es, Borisz Szpasszkijjal, Reykjavíkban vívott világbajnoki döntő idején az amerikainak nagyon sok tisztelője és csodálója volt a Szovjetunióban.

"Felejthetetlen, gyönyörű partikat játszott, amelyek bevonulnak a sakk históriájába" - fogalmazott Kaszparov.

Fischer pályafutása legnagyobb sikerének helyszínén élte utolsó napjait: 1972-ben - megszakítva a hosszú évtizedek óta tartó szovjet hegemóniát - Borisz Szpasszkijt legyőzve ebben a városban nyerte el a sakkvilágbajnoki címet.

A félig magyar származású sakkzsenit a dél-izlandi Selfoss Laugardalur templomának kertjében hétfőn helyezték végső nyugalomba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását