2024. május 11. - Ferenc

Civilek tüntettek a BKV járatritkítása ellen

Budapesten nincs több hely autónak"; "Több BKV, tisztább levegő!"; "Több buszsávot!" - feliratú transzparensek alatt tüntetett Budapesten mintegy tucatnyi civil a BKV tervezett járatritkítása ellen a közlekedési vállalat fővárosi székháza előtt, ahol az ö
2008. április 16. szerda 15:46 - Hírextra
Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke újságíróknak elmondta: számításaik szerint semmilyen, vagy legfeljebb a főváros évi 500 milliárd forintos költségvetéséhez képest semminek tűnő, néhány 100 milliós megtakarítást jelente a BKV járatritkítása. Hozzáfűzte: a civil szférával, az önkormányzatokkal történő egyeztetésekre, illetve hatástanulmányok készítésére van szükség, ami több hónapot vehet igénybe az átalakítást megelőzően.

A péntekre tervezett BKV sztrájkra vonatkozó kérdésre úgy válaszolt a Levegő munkacsoport elnöke, hogy egyetértenek a szakszervezetek követeléseivel és támogatják azokat, de bíznak abban, hogy megegyezés születik és így elmarad az egész napos munkabeszüntetés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását