2024. április 19. - Emma

A Petőfi Csarnokban koncertezik a Whitesnake

Csaknem két év elteltével pótolja a vihar miatt elmaradt koncertjét a brit Whitesnake. A legendás rockcsapat július 21-én lép fel a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán. A Whitesnake 2006. augusztus 1-jén lépett volna színpadra ugyanitt, ám a vihar közbesz
2008. április 16. szerda 11:06 - Hírextra
Az együttes már akkor ígéretet tett a pótlásra, s a koncertet szervező Concerto Music is megállapodásra törekedett a brit rockegyüttessel. A két évvel ezelőtti ítéletidő egyébként nemcsak a rajongókat sújtotta, elázott a zenekar felszerelése is.

A Whitesnake frontembere, a Deep Purple együttest is megjárt Dave Coverdale 30 éves együttesével áprilisban új lemezt jelentet meg Good To Be Bad címmel. Az albumhoz kapcsolódóan turnéra indul a hard rock egyik kitűnő csapata és ennek keretében érkezik majd Budapestre.

A Whitesnake-et a műfaj és a stílus egyik utolsó mohikánjának tartják. David Coverdale-t a Kerrang! magazin szavazásán a világ utolsó igazi, nagybetűs Rocksztárának választották.
Dave Coverdale a Deep Purple első feloszlásakor kezdett önálló karrierbe, és megszervezte a Whitesnake zenekart, amely már 1978-as megalakulásától saját zenei elképzelései alapján működött. Megfordult az együttesben Steve Vai, John Lord és Ian Paice is.

Az új stúdiólemez megjelenésére várva a legkülönbözőbb pletykák keringtek a zenekar körül. Coverdale-nek végül sikerült egy friss zenészgárdát összetoboroznia, és az új tagokkal világturnét lebonyolítani. Az új zenésztársakkal, köztük a kiemelkedő gitártehetség, Doug Aldrich közreműködésével ismét megkezdődött az új dalok készítése. Dave egy interjúban lelkiismeretes emberként jellemezte a gitárost, akinek sikerült magáévá tenni a Whitesnake életérzését és zenei világát. Kitűnő együttműködés alakult ki a dalszerzésben, s kettejük érdeme volt az új album elkészítése. A lemezre 11 dal kerül, friss, erőteljes, ugyanakkor dallamos hard rock produkciót ígérnek a zenészek. Dave Coverdale szerint a Good To Be Bad egy igazi, összetéveszthetetlen Whitesnake lemez lesz.

A kiadó jóvoltából a rajongók minden nap meghallgathatnak egy dalt a korongról, egy erre a célra készült online lejátszón keresztül, ami a http://www.spv.de/whitesnake/widget/ címen érhető el.
Az albumot bemutató turné júniusban indul. A budapesti koncertre már lehet jegyet vásárolni, június elejéig kedvezményes áron. A zenekar híveinek jó hír, hogy akik nem váltották vissza a jegyüket 2006-ban, azok most bejuthatnak vele.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását