2024. május 22. - Júlia, Rita

Újabb tárgyalások a koaliciós vállás miatt

A Társadalmi Konföderáció elnöksége rendkívüli elnökségi ülésén tárgyalta meg a koalíciós válság következtében kialakult belpolitikai helyzetet, és arra a megállapításra jutott, hogy a pártcsaták, és pozícióharcok helyett nyílt párbeszédre van szükség, am
2008. április 15. kedd 13:50 - Hírextra
A Társadalmi Konföderáció elnöksége úgy látja, hogy nem folytatható tovább a szembenállást előtérbe helyező, megosztó, öncélú politika, párbeszéd kell, nem pedig "pár beszéd"! Elég a "ki-kit győz le" politizálásból, az ország, és a benne élő emberek érdekeit kell előtérbe helyezni, emberközpontú politikát kell folytatni! Nem elég, ha egy ideológia mentén megfogalmazott –gyakran változó– alapelveket hirdetnek meg a politikai hatalom részesei, hanem ki kell kérni a választópolgárok (a politikai igények "megrendelői"!) véleményét is. Tudniuk kell a hatalom résztvevőinek ezeket a valós igényeket, és ezt figyelembe véve kell politizálniuk!

Nem elég, ha egy politikai "boszorkánykonyhán" kialakítanak kiérleletlen koncepciókat, nem megengedhető, ha ezeket törvényerőre emelik, vagy politikai hátsó szándékkal népszavaztatják, a döntések előtt meg kell ismerni az állampolgárok véleményét, s ennek birtokában kell folytatni a politizálást.

Mindezek figyelembevételével a Társadalmi Konföderáció párbeszédet, és Civil Express elnevezéssel országos programot hirdet, amelynek célja az állampolgárok véleményének megismerése, életünk legfontosabb kérdéseinek megtárgyalása céljából. Szándékaink szerint településenként, de (anyagi lehetőségeink miatt) legalább megyénként fórumokat szervezünk, ahol a parlamenti pártok (és érdeklődés esetén a parlamenten kívüli erők is!) megismerhetik az állampolgárok véleményét.

A szervezésben részt vállalni kívánó civil szervezetek jelentkezését a civilia@citromail.hu e-mail címre, a 20/3335428 telefonra, vagy az 1475 Budapest, PF 255. címre várjuk.
Budapest 2008. április 15.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását