2024. április 23. - Béla

Nyomozás megszüntetve

A Pécsi Nyomozó Ügyészség bizonyítottság hiányában megszüntette a nyomozást a napokban azon roma fiatalok ügyében, akiket a gyanú szerint rendőrök bántalmaztak még tavaly nyáron Mohácson - közölte a baranyai főügyészség helyettes főügyésze az MTI-vel kedd
2008. április 15. kedd 17:08 - Hírextra
"Az ügyészség lezárta a garázdaság gyanújával indult vizsgálatot, mert nem látta bizonyítottnak, hogy bűncselekmény történt. A határozat ellen az érintettek panasszal élhetnek" - mondta a szervezet szóvivői feladatait is ellátó Petréteiné Malomsoki Csilla.

A hatóság azután indított nyomozást, hogy egy roma fiatalember és barátnője tavaly júliusban feljelentést tett három rendőr ellen, azt állítva: bántalmazták őket. Az eset körülményeinek tisztázását Mohács rendőrkapitánya is kérte az ügyészségtől.

A sértett fiatalember az MTI-nek akkor azt mondta: egyik este barátnőjével és rokonával a város egyik benzinkútjánál tartózkodott, amikor három, látszólag ittas állapotban lévő civil ruhás rendőr odalépett hozzájuk. Rövid szóváltást követően kirángatták az autójából, majd őt és barátnőjét többször megütötték, megrúgták, közben származására megjegyzéseket tettek.

Hozzátette: miután a támadók elmentek, a történtekről telefonon tájékoztatták a rendőrség ügyeletét. Azt követően orvoshoz fordultak, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseikről látleletet vetettek fel.

A fiatalember beszámolója szerint a bántalmazás előzménye, hogy korábban autóval ütközött az egyik rendőr édesapjával. Szerinte a rendőr ezt az incidenst sérelmezte.

Az ügyben érintett három rendőr másként emlékezett a történtekre. Sajtótájékoztatójukon azt közölték, hogy az állítólagos sértett ment oda társaival hozzájuk, amikor "csapatépítő rendezvényről" hazafelé tartva megálltak tankolni.

"Szidalmazta az apámat és a rendőrséget, majd kétszer meglökött, erre én visszalöktem. Sem verekedés, sem cigányozás nem volt" - állította az egyik rendőr, aki elismerte, hogy a sofőr kivételével fogyasztottak alkoholt, de azt mondta, nem voltak részegek.

Közlése szerint még azon az éjjel otthona előtt megjelentek a fiatalember rokonai, folytatva szidalmazását. Lakossági bejelentésre érkeztek a helyszínre járőrök, akik intézkedtek a csoporttal szemben, tagjait hazaküldték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását