2024. május 6. - Ivett, Frida

Irány iffjak!

A hazai fesztiváltörténelem első ifjúsági-zenei fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) idén ünnepli negyvenedik születésnapját.
2008. április 15. kedd 16:48 - Hírextra

A több mint egy évtizedes szünet után 2003-ban újraindult rendezvény - amely a hazai fesztiválszezon záróeseményévé vált -, idén augusztus 27-30. között várja látogatóit az Újszegedi Partfürdőn - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Immár negyven éve, hogy a SZIN hívószavára az ország szinte minden pontjáról indulnak fesztiválozók a Tisza-parti városba, ahol megbízhatóan szép az idő, hideg a sör és jó a hangulat, tehát minden együtt van ahhoz, hogy az ember egy végső, nagy bulival vezesse le a nyarat.
A Tisza közelsége, a fesztiválnak helyet adó, medencékkel tarkított Partfürdő és a város vonzó hangulata a legegyedibb hazai fesztivállá teszik a SZIN-t. Nem beszélve a programokról: a hazai zenekarok legjobb hangulatú koncertjeiket adják a folyóparti fesztiválon. Idén fellép Barabás Lőrinc Eklektric, a 30Y, a Kaukázus, Péterfy Bori és a Love Band, a Quimby, a Kispál, a Tankcsapda és persze sokan mások.

A külföldi előadók közül már biztosan Szeged vendége lesz a Russkaja. Az orosz - és köztük egy magyar - emigránsokból álló bécsi zenekar a nevében is zseniálisan megfogalmazza ars poeticáját; a "russ" az orosz lélek, a "ska" a tempó, a "ja" pedig az életigenlés megfelelője. Ugyancsak fellép a Russel Small és Jason Phats alapította formáció, az Európa-szerte a legjobb dance-act-ként emlegetett Phat's & Small. Természetesen a nemzetközi fellépők sora még nem teljes, számos izgalmas zenekart ígérnek még a szervezők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását