2024. május 6. - Ivett, Frida

Helyesel az MSZP

A kormány helyesen járt el, amikor aláírta a Déli Áramlat megépítéséről szóló szerződést, mert a vezeték Magyarország és Európa ellátásbiztonságát növeli - mondta Podolák György, az MSZP-frakció gazdasági és informatikai munkacsoportjának vezetője keddi b
2008. április 15. kedd 14:12 - Hírextra

A képviselő annak kapcsán beszélt erről, hogy a szocialista frakció gazdasági és informatikai, valamint költségvetési munkacsoportja a múlt héten látogatást tett Brüsszelben, ahol találkozott Andris Pielbags energiaügyi, Joaquín Almunia pénzügyi, Kovács László adóügyi és Siim Kallas igazgatási ügyekért és a pénzügyi ellenőrzésért felelős biztossal.

Podolák György elmondta: az energiaügyi biztos szerint helyes, hogy létrejött a Déli Áramlatról szóló megállapodás, az MSZP pedig úgy véli, a kormány jól döntött, amikor aláírta a szerződést a vezeték megépítéséről, illetve szakmailag és politikailag is káros volt a Fidesz Déli Áramlat-ellenes álláspontja.

A politikus ehhez kapcsolódva kitért arra: "nem igaz, hogy a Nabucco mellett akkora voks van letéve" az Európai Unióban. Hozzátette, hogy a Nabucco az EU-ban csupán az egyik projekt a fontosnak tartott beruházások közül.

A szocialista képviselő kitért arra, hogy a tárgyalások során egyéb energetikai kérdésekről is szó volt, így többek között arról is, hogy komoly társadalmi és gazdasági kérdés lehet a jövőben az "energiaszegénység", ami azt jelenti, hogy a lakosság egyre szélesebb rétege nehezen fogja tudni megfizetni az energiaárakat.

Annak kapcsán, hogy a szocialista képviselők Brüsszelben részt vettek egy, Hernádi Zsolt, a Mol Rt. elnök-vezérigazgatója részvételével tartott rendezvényen, Podolák György kérdésre válaszolva azt mondta: elképzelhető, hogy a Mol rövid időn belül erőművet vesz vagy épít Magyarországon.
Pénzügyi kérdésekről szólva a képviselő beszélt arról is, hogy adóügyekben szintén tájékozódott az MSZP delegációja. Egy kérdés kapcsán elmondta, hogy a kormánynak nem áll szándékában a fogyasztási adók növelése, sokkal inkább a termelést terhelő adókat kell csökkenteni, mivel ezáltal fokozható a versenyképesség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását