2024. április 28. - Valéria

Egyszerre vb, vk és ob Miskolcon

Péntektől vasárnapig Miskolc ad otthont a karatésok két nagy világversenyének is: az első hayashi-ha shito-ryu világbajnokságnak és ugyanezen stílusirányzat nyílt Világkupájának. Továbbá ugyanitt és ugyanekkor tartják a WKF karate magyar bajnokságot is.
2008. április 15. kedd 15:40 - Hírextra

Miskolcon nagy hagyománya van a pusztakezes harcművészek viadalainak, hiszen 1992 és 2001 között rendre itt bonyolították le a Mikulás Kupát. A nemzetközileg is ismert és elismert rendezvénysorozat keretében összesen több mint 100 ország képviselői fordultak meg a borsodi megyeszékhelyen.

E hagyományokra alapozva vállalta a Magyar Karate Szakszövetség, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Karate Szövetség és a Justitia Fuji-Yama SE a folytatást: amint az a keddi sajtótájékoztatón elhangzott, egyszerre három jelentős sportrendezvényt is megrendeznek a Miskolc Városi Szabadidőközpont és Jégcsarnok termeiben.

A világversenyek rangját mutatja, hogy 4 kontinens 20 országából érkeznek versenyzők a vb-re és a Vk-ra. Az eddig nevezettek közül India korábban még soha nem vett részt magyarországi karateversenyen. A hagyományoknak megfelelően képviselteti magát ugyanakkor az Amerikai Egyesült Államok, amely rendre nagy csapattal érkezik, de bejelentkezett Németország, Kazahsztán, Örményország, Ukrajna, Szlovákia, Románia, Szerbia, Macedónia, Szlovénia, Horvátország, Irán, Bulgária, Lengyelország, Oroszország, Svájc, Dánia, Svédország és a különlegességnek számító Sierra Leone is.

A szervezőbizottság elnöke, Mészáros János a sajtótájékoztatón szólt arról is, hogy a két helyszínen több száz rendező fog közreműködni a lebonyolításban, miközben csaknem 100 klub több mint 1300 versenyzője lép küzdőtérre a három nap alatt.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását