2024. április 26. - Ervin

Wauudstock a kutyákért

Ezúton szeretnénk a média tisztelt munkatársainak figyelmébe ajánlani a Petőfi Csarnokban megrendezésre kerülő Wauudstock Jótékonysági Rockfesztivált - a koncertet, amely az összefogás, a kutyák iránti tisztelet és szeretet jegyében zajlik -, és kérni, le
2008. április 14. hétfő 13:58 - Hírextra
A fesztivál előzetes költségeit állatbarát magánszemélyek fizették- erre sem sikerült szponzorokat találnunk.

Sajnos tartalékaink kimerültek, reklámra költeni nem tudunk. Szomorú tapasztalat, hogy még a "kutyás" média sem adott teret a koncert beharangozójának.

A koncert bevételéből öt állatvédő civil szervezet, valamint az első állati lobbista támogatását tűztük ki célul - az első rendezvény ez, amely az összefogás jegyében zajlik. Szeretnénk, ha minél több ember tudomást szerezne erről a nagyszerű eseményről.

Az állatmentők konkrét pénzbeli támogatása mellett fontosnak tartjuk felhívni a lakosság figyelmét a kutyák chipezésének, ivartalanításának fontosságára és tudatosítani az emberekben, hogy a "kóbor kutya" problémát a non-profit, állami támogatás nélkül működő, magánadományokra utalt szervezetek a társadalom összefogása, segítsége nélkül megoldani képtelenek.

A fesztivál létrejöttének másik oka, az, hogy egy jogvita miatt a Lelenc Kutyamentő Egyesület a mai napig nem jutott hozzá a számára felajánlott a 2007. évi 1%- ból származó összeghez (pedig az elsőfokú bíróság a Lelenc javára döntött). A kutyák élelmezése, orvosi ellátása veszélybe került, az Egyesületet a megszűnés veszélye fenyegeti, miközben naponta szembesülnek sérült, kidobott, sintértelepen sínylődő ebbel.

A Lelenc KME gondozásba hét mint hét súlyos állapotú kutyák kerülnek - az ő gyógyíttatásukat az anyagi nehézségek ellenére fel kell vállalniuk.

Egy olyan ötösfogat költi a kutyákra a befolyt összeget, akik együttműködve, békében, azonos szellemiséggel mentik az állatokat és évek óta céltudatosan tevékenykednek a kutyák jobb sorsáért: az érdi Belfegor és Maci Állatmenhely, a Biatorbágyi Állatvédő Egyesület, a Csömöri Állatvédő Civil Szervezet, a Kutyasegélyszolgálat Alapítvány és a Lelenc Kutyamentő Egyesület. A koncert az első magyar állati lobbistát, a Lobbiirodát, dr. Akszentievics Györgyi tevékenységét is támogatja! Az öt szervezet e pillanatban több mint 500 ebet lát el!

Wauudstock - Maratoni jótékonysági rockfesztivál az ebekért

A fellépők tiszteletdíjukról lemondtak, így a koncert bevétele kutyákat támogat!
Petőfi Csarnok, 2008. április 25. péntek 19h, kapunyitás 17h
Fellép: a Beatrice, a KGB, Kowalsky meg a Vega, Somló Tamás és az Eleven (ősbemutató!), a Sugarloaf, a Supernem, Takáts Tamás D.B.B. és a Zanzibar.
A fesztivál honlapja: www.wauudstock.hu
Rendező: Lelenc KME 06 30 5000 209 www.lelenc.hu
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását