2023. szeptember 23. - Tekla

Eldőlt: Végkielégítés nélkül távozik a BKV-vezér

Végkielégítés nélkül, március 25-i hatállyal távozik posztjáról Antal Attila, a BKV vezérigazgatója - nyilatkozta Somlyódy Csaba, a Fővárosi Közgyűlés Gazdasági Bizottságának MSZP-s elnöke hétfőn az MTI-nek. A Főpolgármesteri Kabinet hétfőn tudomásul vett
2008. április 14. hétfő 14:02 - Hírextra
Nyáry Krisztián, a Városháza kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: a főpolgármester egyetért azzal, hogy a vezérigazgató minden végkielégítéséről lemondott.

Somlyódy Csaba közölte, hogy a gazdasági bizottság várhatóan kedden dönt Antal Attila közös megegyezéses távozásáról. Eszerint a vezérigazgató végkielégítés nélkül, a március 25-ig esedékes 1,5 millió forintos havi munkabérével, illetve az azután járó táppénzzel távozik posztjáról. A tavalyi évre megállapított 12 millió forintos prémiumára jogosult a cégvezető, aki az elnök ismeretei szerint a napokban már fel is vette ezt a pénzt.

Somlyódi Csaba elmondta azt is, hogy a kabinet egyetértésével a gazdasági bizottság pályázatot ír ki a BKV vezérigazgatói posztjára.

Antal Attilát 2006 decemberében Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes személyes javaslatára, pályázat nélkül választotta meg a Fővárosi Közgyűlés, 2007 januárjától 2011 május 31-ig a BKV vezérigazgatójának. Kinevezését a kormánypártok mellett támogatta a Fidesz és az MDF is, csupán a KDNP nem szavazta meg azt. Antal Attila egészségi problémái miatt először március 9-én kezdeményezte felmentését, amit 25-én megerősített.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását