2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Tai Chi labdával

A Thai Chi energialabda szórakoztat, gyógyít és közben felszabadultsággal tölt el. Nem ez az első alkalom, hogy olyan sportot veszünk át a távol-keletről, amely testünk egészsége mellett lelkünket is ápolja.
2008. április 14. hétfő 14:14 - Hírextra
Csak Csajokban bemutatott új labdajáték a Thai Chi alapjaira épül, ami köztudottan a poztitív és negatív energiák harmóniába rendezésén alapul, melyet különböző testhelyzetek felvételével tudunk elérni.

– A játékhoz egy teniszlabda nagyságú, homokkal töltött labdát használunk. Az ütő gumi felületű, és nem az a lényeg, hogy visszaüssük, hanem hogy megtartsuk és továbblendítsük. A játékban a centrifugális és centripetális erők érvényesülnek, hiszen alapja a körkörös mozdulatok végzése. Ha ebből kizökkenünk vagy megváltoztatjuk a sebességet, a labda leesik – mondta el Szilágyi István, szakmai vezető.

A Thai Chi energialabda egyesíti a szórakozást, a játékot és az egészségmegőrzést. Rehabilitációnak is kitűnő, hiszen kezelni lehet vele mozgásszervi, légzési vagy keringési problémákat. Mivel az izületek természetes mozgását követi, nagyon jó a csontrendszernek is. A mozgás közben felszabadultságérzés tölti el az embert, ezért a léleknek is felemelő.

– Két ütővel és egy labdával is lehet játszani, amivel a jobb és a bal agyféltekét egyaránt működésre késztetjük, így tanulási nehézségek javíthatók a segítségével. Néhány gyakorlás után a Thai Chi energialabda játéka jól elsajátítható, korhatár nélkül. Hatévesektől a hatvanévesekig már ma is gyakorolják, és nagyon jók a visszajelzések.

Dr. Steiner Arnold hozzátette, létrehoztak egy egyesületet, hogy Magyarországon minél szélesebb körben elterjesszék ezt a sportot. A legnagyobb nyilvánosság előtt 2008–ban, Pekingben megrendezésre kerülő olimpián fog bemutatkozni, ahol 60 fő fogja játszani. Ezt követően 400 ember mutatja majd be a Paralimpián. A Thai Chi energialabda űzhető művészi szinten is, ahol a látvány a lényeges és küzdelmi játékként, ahol viszont a verseny kerül előtérbe és pontozásos alapon dől el, ki kerül ki győztesként.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását