2024. április 28. - Valéria

A németek többsége ellenzi az olimpia bojkottját

A németek túlnyomó többsége a pekingi nyári olimpiai játékok bojkottja ellen van. Ez tűnt ki abból a közvélemény-kutatásból, amelyet a Financial Times Deutschland (FTD) című tekintélyes üzleti és politikai napilap megbízásából végeztek, s amelynek eredmén
2008. április 14. hétfő 14:17 - Hírextra
Eszerint a lakosság 62 százaléka van azon a véleményen, hogy a német sportolóknak - és az ország más képviselőinek - ott kell lenniük a kínai fővárosban, s mindössze 27 százalék foglalt állást a bojkott mellett.

A bojkott elutasításának fő indítékaként legtöbben azt említették, hogy az esetleges távolmaradás negatívan hatna ki Németországra és ezen belül elsősorban a gazdaságra.

A német vezetők - Angela Merkel kancellárral az élen - szintén a bojkott ellen vannak. A kancellár épp egy vasárnapi nyilatkozatban hangsúlyozta, hogy az esetleges távolmaradás nem a megfelelő eszköz Kína, illetve a kínai-tibeti konfliktus befolyásolására. A játékok épp ellenkezőleg arra nyújtanak lehetőséget, hogy folytatódják a párbeszéd a kínai vezetőkkel - vélekedett a német kancellár, aki egyben közvetlen tárgyalásokat sürgetett Peking és a dalai láma között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását